Whisky och pepparsås recept

Whisky och pepparsås

Whisky och pepparsås

1  3 msk Whisky.   50 g Schalottenlök. 1  2 krm Vitpeppar (malen). 1  3 tsk Svartpeppar (Grovmalen). 1  4 dl Grädde 40%
Whiskyflamberad fläskfilé med pepparsås

Whiskyflamberad fläskfilé med pepparsås

  Mät upp whiskyn, som ska vara väl rumstempererad, och tag fram tändstickor. Tillsätt buljongtärningar och vatten, ge det hela ett uppkok under vispning så att tärningarna löser sig
Bogstek med grönpepparsås

Bogstek med grönpepparsås

Smaka av såsen med salt, peppar och ev litet whisky. Det gör den både spännande och dekorativ. Blanda gärna ned litet röda vinbär i pepparsåsen
Sallad Nicoise – klassisk sallad

Sallad Nicoise – klassisk sallad

Salladen med ursprung i Provence och Nice, varav namnet. Jag har vetat om att den kommer i många varianter och efter att ha läst på lite ytterligare får jag det bekräftat
Biff med peppar och whiskysås

Biff med peppar och whiskysås

Hos oss blev det en fin bit biff på lördagen med en klassisk whiskyochpepparsås. Resultatet kan knappast bli bättre med ingredienser som whisky, kalvfond, nymald peppar och grädde
Whiskyflamberad filé med pepparsås

Whiskyflamberad filé med pepparsås

Mät upp fingervarm whisky häll på det heta köttet och tänd på. Stek hastigt på hög värme och lägg upp på ett ugnssäkert fat
En god sås

En god sås

Till Tzayspetten serverades inte bara pepparsåsoch smördegspotatis utan också svartrötter. Är vi ute och äter vill hon gärna försäkra sig om att det är sås till det hon beställer
Lördagsmiddag

Lördagsmiddag

Slå på vin, whiskyoch kalvfond. Efter en vinterpromenad och en sväng till staden infann sig en äkta lördagskänsla trots alla helgdagar

Pepparsås med whisky

Fyll på med vin, whisky, soja och grönsaksbuljong. Fräs löken och vitpepparn i ca 1 msk smör ett par minuter utan att den får färg. Tillsätt crème fraiche och koka ytterligare i 2-3 minuter. Smaka av med salt och vispa i ca 1 msk kallt smör som avrundning. 3 msk whisky av valfri sort

Stekt oxfilé med pepparsås

Häll lite whisky på biffarna i pannan, bränn av dem. Smaka av pepparsåsen med salt och peppar. Putsa oxfilén och stycka den i fyra skivor

Pepparstek med mörk pepparsås

Servera med helstekt potatis, tomatsallad (skivade tomater och hackad gul lök i vinägrett) och mörk pepparsås