Mät upp whiskyn, som ska vara väl rumstempererad, och tag fram tändstickor. Tillsätt buljongtärningar och vatten, ge det hela ett uppkok under vispning så att tärningarna löser sig
Salladen med ursprung i Provence och Nice, varav namnet. Jag har vetat om att den kommer i många varianter och efter att ha läst på lite ytterligare får jag det bekräftat
Hos oss blev det en fin bit biff på lördagen med en klassisk whiskyochpepparsås. Resultatet kan knappast bli bättre med ingredienser som whisky, kalvfond, nymald peppar och grädde
Örtbakad färskpotatis i ugn till och en kall sås på majonnäs, creme fraiche,lite het pepparsåsoch en klick mango chutney för att få fram lite söt hetta
Till Tzayspetten serverades inte bara pepparsåsoch smördegspotatis utan också svartrötter. Är vi ute och äter vill hon gärna försäkra sig om att det är sås till det hon beställer
Fyll på med vin, whisky, soja och grönsaksbuljong. Fräs löken och vitpepparn i ca 1 msk smör ett par minuter utan att den får färg. Tillsätt crème fraiche och koka ytterligare i 2-3 minuter. Smaka av med salt och vispa i ca 1 msk kallt smör som avrundning. 3 msk whisky av valfri sort