Wasabi snittar recept

Gottiga snittar

Gottiga snittar

Blanda wasabi/pepparrot, färskost och salt. Åt så goda snittar för ett tag sedan, måste rekommendera dem om ni ska ha fest och funderar på vad ni ska bjuda på
Laxtartar, perfekt som snittar.

Laxtartar, perfekt som snittar.

wasabi. Rör samman en dressing av olivolja, soja och wasabi, smaka av med salt och peppar. wasabi. Laxrartar med avokado, räcker till ca 10 snittar
Svampfylld petit choux, snittar och efterrätt

Svampfylld petit choux, snittar och efterrätt

Vi komponerade en lite spretig, men förbannat god middag med lax- och wasabisnittar, svampkrämsfyllda petit chouxer, wienerschnitzel och en färgsprakande efterrätt på inkokta små rabarber med lemon curd, vaniljkräm, en hårdare vaniljgräddegelatingrej och krossade drömmar
Enkla Kräftsnittar

Enkla Kräftsnittar

Jag valde att servera snittarna tillsammans med en liten dippsås på gurka och wasabi vilket passade väldigt bra till
Nyårssnittar

Nyårssnittar

Blanda Philadelphiaost, wasabi, hackade örter och citronsaft i en skål. I dagens nummer av KalmarPosten tipsar jag däremot om två finfina snittar till nyårsbubblorna som ni får här tillsammans med min lilla krönika
Triss i förrätter från havet

Triss i förrätter från havet

J ville gärna fixa sitt paradsmafsel - lättrökt salmalax med teriakisås och wasabimajjo. s lättrökta salmalax med teriakisås och wasabimajjo
Hanami

Hanami

Rulla risbollarna med blöta händer och lägg på lite Wasabi på toppen. Det här är min hemgjorda sushi med min favorit sushi, Dragon roll i mitten
Anka med körsbärssås

Anka med körsbärssås

Innan servering rör man ner wasabi. Såsen kommer från en AlltOmMat årgång 2005, där användes färska körsbär istället för marmelad, mer socker och mindre wasabi. drygt 1 tsk wasabipasta. 1 tsk wasabipasta
Laxsnittar

Laxsnittar

Tänk på att det kan vara olika styrka av starkhet på wasabin. Laxsnittarna är goda som tapas, till buffén, till utflykten eller som en lyxigare smörgås
Här skulle det firas!

Här skulle det firas!

Laxrullar med wasabi. Vi startade med snittar och lite drink, som vi grunda med innan vi drog igång vinprovning med bästa sommeliern Emelie
Helgens påskbord

Helgens påskbord

Sesamrostad gravlax med wasabimajo och korianderoljaGravlaxen är obligatorisk i påsk - varför inte servera den på lite annorlunda sätt med japansk inspiration

Den härliga sommaren

Om J är med i stugan blir det lite mer lagad mat, när jag är själv äter jag helst kokta, färska byägg, salmalax i kuber som dippas i soja/wasabi, brasilianska ostbollar - Pau de queio och fröknäcke, som jag bakat minst tio satser av under sommaren
Lite nyheter på partybuffén!

Lite nyheter på partybuffén!

Fröknäcke med blåklint & vallmo, färskost med wasabi. Röja upp i ett sommarlovsstökigt hem och sen blir det faktiskt till att fixa lite snittar idag med
Buffé

Buffé

Lägg kavringsbitarna på fat och spritsa på wasabikrämen. Nåja, lite ville jag göra själv också och började med tre olika snittar till det mousserande vinet, för övrigt Chapel Hill som är mycket gott och prisvärt vis sådana här tillfällen