Vi komponerade en lite spretig, men förbannat god middag med lax- och wasabisnittar, svampkrämsfyllda petit chouxer, wienerschnitzel och en färgsprakande efterrätt på inkokta små rabarber med lemon curd, vaniljkräm, en hårdare vaniljgräddegelatingrej och krossade drömmar
senap, 1 tsk wasabi och lite salt. 1 tsk wasabi och lite salt. Till julen köpte jag färdigkokt lättrimmad skinka (ca 1,5 kg) och gjorde en snabb griljering
) laxbit, kryddad under och över med salt och wasabi/sesam-kryddan. För att få till den stoppade jag ner en hel avocado, en näve pepprig ruccola (Dole är bästa märket i min mening), några blad färsk basilika och en halv vitlöksklyfta i mixern och snurrade knivarna tills det blev en lagom slät röra
Salladen bestod av linser, wasabiruccola, pinjenötter, rårivna rödbetor och avokado. We also made blanched broccoli with lemon juice, olive oil, salt and pepper and a salad with red lentils, wasabi arugula, raw beets, pine nuts and avocado
Måste även tipsa om Risentas rostade och heta Wasabi Cashewnötter. Bladspenat och Ruccola. Förra veckan bjöd Risenta på en härlig sommarlunch på Miss Clara Hotel
Bitar av färsk och sotad Salmalax med srirachamajonnäs, soja och wasabi. Tunt skurna och utbankade oxfiléskivor med flingsalt, svartpeppar, parmesan, ruccola och en riktigt god olivolja ringlad över
Blanda ihop wasabin med creme fraichen som ringlas över ruccolan och laxen. Mängden wasabi bör man prova sig fram till då alla gillar olika styrka på maten
Krydda laxen med Santa Maria wasabi sesame-krydda (jag använder gärna Salmalax). Koka quinoa, låt svalna och blanda ihop med riven morot, röd paprika, tomat, ruccola, lite olivolja, salt och peppar