Wallenbergare med potatispuré recept

Wallenbergare med potatispuré

Wallenbergare med potatispuré

Servera medpotatispuré, smörslungade ärter och morötter, smält smör och rårörda lingon. Smaka av med epice riche, salt och peppar
Wallenbergare med potatispuré

Wallenbergare med potatispuré

Blanda kalvfärsen med saltet, då binder färsen vätskan bättre. Vispa ner smör och upphettad mjölk till en luftig puré med ballongvisp
Havets Wallenbergare med ärtor och potatispuré

Havets Wallenbergare med ärtor och potatispuré

Häll i grädde långsamt medan mixern går. Smaka av med salt och peppar. 1Stek i smör på medelhög värme, 3–4 minuter på vardera sida. Koka potatisen ”al dente” det vill säga med en liten kärna och slå bort vattnet, låt sedan ånga klart i cirka 5–7 minuter utan lock så att vattnet dunstar från potatisen. 1Blanda ut potatisen med grädd­mjölken till önskad konsistens, vid behov öka mängden vätska. 1Servera med potatispuré, gröna ärter och eventuellt skirat smör
Wallenbergare med potatispuré

Wallenbergare med potatispuré

4 port 500 g finmalen kalvfärs 4 äggulor 2-3 dl vispgrädde 1 krm epiche riche salt och nymalen peppar 1 dl ströbröd smör till stekning Potatispuré 800 g mjölig potatis 2 dl mjölk 2 msk smör salt och nymalen peppar Lägg den finmalda färsen i en bunke
Wallenbergare med potatispuré

Wallenbergare med potatispuré

Äntligen har jag haft tid att laga lite mat och då grävde jag fram lite kalvfärs ur frysen och ställde mig och gjorde wallenbergare