Vridna baguetter recept

Vridna baguetter

Vridna baguetter

Den jästa degen skall inte knådas utan bara hällas ut på ett väl mjölat bord och sedan bara skäras i tre delar och bara formas eller fösas ihop till avlånga baguetter
Vridna baguetter

Vridna baguetter

Smula jästen i en skål och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung och det mesta av mjölet
Vridna baguetter

Vridna baguetter

Så himla smidigt att låta baguetterna jäsa i skåror istället för på en plåt. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper
Baguette, vridna

Baguette, vridna

Jag använder baguetteplåt som jag köpt hos "Bagaren och Kocken", om du inte har det funkar det att lägga rullade handukar mellan baguetterna när de jäser
Vridna baguetter

Vridna baguetter

Sätt ugnen på 225°. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, oljan och salt. Arbeta in ca 13 dl av mjölet till en smidig deg
Baguetter - vridna

Baguetter - vridna

Egna bakade baguetter som smakar godare än från bageri tycker jag. Fördel är också att man har en veckad bakplåt för just baguetter annars får man bygga med bakplåtspapper en form så de håller formen när de jäser
Frasiga, vridna baguetter

Frasiga, vridna baguetter

Frasiga baguetter (fyra stycken). Knåda inte degen utan dela den försiktigt i fyra bitar som du varsamt drar ut och formar till baguetter
Vridna pain riche

Vridna pain riche

Att vrida pain riche/baguetter är riktigt snyggt. Dessutom ser det lite extra "arbetat" ut. Här hittar du mitt snabba, enkla och billiga recept