När man vill ha en drink som är törstsläckande och smakrik en fin sommarkväll. Billigt vin, sockerlag med kryddor, skär upp lite frukt och kyl över natten – och det blir så fantastiskt gott
till att romen, Spriten och vinet är väl kylt. Jag hittade den här goda drinken här, så läskande god. 15 stycken lime 2 krukor mynta 1 dl strösocker 1 flaska ljus rom 3 liter Sprite eller 7 up 1 flaska vittvin (ev mousserande). 1 flaska vittvin
Vi drack vittvin alternativt rosé till maten och de passade båda mycket bra till maten. Vill man servera ett rött vin till ska det nog inte vara allt för kraftigt
Innan har vi bland annat marinerat jordgubbarna i ingefära och vittvin, provat myntamarinera bären och testat att äta dom med halloumi och nu har turen kommit till en ny marinad - denna gången med rom
Medan vi fick se menyn diskuterade vi bourbon vitt och brett, samt smuttade på den första drinken, Boulevardier, en föregångare till den klassiska Negronin (Knob Creek, Campari, söt vermouth), och jag måste säga att jag faktiskt föredrar denna variant
Jag är oftast mättad och föredrar en glas vittvin. Jag vill gärna gå tillbaka till tider och länder där man drack mycket vinbaseradedrinkar med vermouth/vin i stora mängder
kastrull tillsammans med vin, skalad skivad ingefära, saffran, kanelstänger, lättmortlade. Glöggen som blev över hällde vi upp på en flaska och lät stå i kylen några dagar tills vi gjorde en smarrig drink med glögg, sprite (blir nog gott med tonic också om man vill ha det lite mindre sött) och pressad lime
Men det fanns så mycket mer på deras hemsida som mina ögon drogs till, helst nu när våren tågar in med full kraft, då är det så gott att avnjuta både rosé och vitt i solens strålar