Vitlöksmarinerade oliver recept

Vitlöksmarinerade gröna oliver

Vitlöksmarinerade gröna oliver

Skölj oliverna i kallt vatten. Lägg oliverna i en glasburk. 300 g gröna oliver med kärnor. Skala vitlöken, pressa den och lägg den i burken
Ört-och vitlöksmarinerade oliver

Ört-och vitlöksmarinerade oliver

Blanda alla ingredienserna och blanda samman med oliverna, gärna i en plastpåse. 1 st kalamataoliver. Låt stå i kylen ett par timmar innan servering
Vitlöksmarinerad rostbiff

Vitlöksmarinerad rostbiff

Servera med cocktailkapris, svarta oliver, parmesanflagor och lite bladgrönsaker. Ingredienser. 1 kg rostbiff
Quinoasallad med stekt kyckling

Quinoasallad med stekt kyckling

10 skivade vitlöksmarineradeoliver. Salta och peppra kycklingen och stek den. Blanda övriga ingredienser till quinoasalladen
Grekisk sallad

Grekisk sallad

Jag hade chili och vitlöksmarineradeoliver i salladen. oliver. oliver. En grekisk sallad är god som ensamrätt, till buffén eller som tillbehör när man grillar
Härligt sommarhäng

Härligt sommarhäng

Smula fårosten över salladen och fördela ut oliverna. 2 dl svarta oliver, med kärna (gärna vitlöksmarinerade). 2 dl svarta oliver, med kärna (gärna vitlöksmarinerade)

HEJ GÖTEBORG!

En toast med chvré och honung, och någon bra sorts vitlöks/chiliräkor + vitlöksmarineradeoliver. HEJ GÖTEBORG
Lördagsreceptet blev ett hopakok, dåligt med fantasi!

Lördagsreceptet blev ett hopakok, dåligt med fantasi!

Lägg de stekta kycklingbitarna i en ugnsfast form tillsammans med oliverna, fetaosten och vitlöken. 700 g kycklinginnerfilé, 2 msk smör, 75 g röd pesto, 3 dl vispgrädde, 1 dl gröna oliver urkärnade, 150 g fetaost, 1 vitlöksklyfta, salt och mald svartpeppar. 1 dl gröna oliver urkärnade
Vitlöksmarinerade oliver

Vitlöksmarinerade oliver

Om man köper inlagda oliver med kärnor är det godast att göra en egen smaksättning. De här stora härliga köttiga spanska Gordales oliverna har fått en egen marinad på en god extra junfruolivolja, vitlök och lite, lite mald spiskummin
Grekiskt olivbröd med fetaost

Grekiskt olivbröd med fetaost

Bred på smör och strö över ost, oregano och oliver. 10-15 grovhackade svarta urkärnade oliver. Ugn. 250/200°
Tapasförrätt och pepparkyckling

Tapasförrätt och pepparkyckling

Strö över oliver och rosépeppar innan servering. Vitlöksmarinerade champinjoner (4 port) Ingredienser 200 gram färska champinjoner 1 dl olivolja2 msk vitvinsvinäger1 msk balsamvinäger 2 msk pressad citron 0,5 kruka finhackad persilja 3 vitlöksklyftor 1 tsk chiliflakes En nypa socker * Salta med flingsalt precis när det ska ätas så vattnar inte svampen ur sig under marinering Gör såhär Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Kyckling och med peppar-Cantadou (4 port) Ingredienser 600 g kycklingfiléer 1 vitlöksklyfta 3 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 hönsbuljongtärning 125 gram Cantadou 4 peppar1 msk Maizena 10 svarta oliver 1 msk grovt krossad rosépeppar Gör såhärSätt på ugnen på 225 grader. 10 svarta oliver