Bryn smöret, ta av från värmen och tillsätt de hackade sardellerna, kaprisen och den rivna vitlöken. 2msk kapris. 1klyfta vitlök. 8-10 rädisor 2msk kapris. 1klyfta vitlök
Fräs vitlöken i olivoljan helt snabbt utan att den tar färg. Krydda med örter och peppar, salt brukar inte behövas eftersom både sardellerna och kaprisen har rikligt med sälta
Här är den kokt först, eftersom jag tycker att den lätt kan bli lite seg och tråkig annars, och sedan blandad med både sardeller, vitlök, schalottenlök, citron och kapris till en alldeles underbar umami-stinn pastarätt som är väldigt lättlagad
500 g spaghetti 12 sardellfiléer 500 g körsbärstomater (eller körsbärstomater) 0,5 dl olivolja 50 g smör 3 klyfta vitlök 2 små torkade chilifrukt, hela 0,5 dl olivolja 50 g smör 125 g svarta oliver utan kärnor 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad ev salt
Vad sägs om lite grillade havskräftor eller kanske lite ugnsrostade parmachips eller kanske en skvätt grädde och vitt vin eller varför inte lite hackade sardeller, tomat och kapris