Vitlök kapris sardeller recept

Pasta, grönkål, sardeller & kapris

Pasta, grönkål, sardeller & kapris

Här är det umamismakerna som lever ut till fullo – kapris, sardeller, parmesan, vitlök och så grönkålen som dessutom är fantastiskt nyttig
Snabb pasta med tomater, kapris & sardeller

Snabb pasta med tomater, kapris & sardeller

Fräs vitlöken i olivoljan helt snabbt utan att den tar färg. Krydda med örter och peppar, salt brukar inte behövas eftersom både sardellerna och kaprisen har rikligt med sälta
Pasta grönkål sardeller kapris citron

Pasta grönkål sardeller kapris citron

Här är den kokt först, eftersom jag tycker att den lätt kan bli lite seg och tråkig annars, och sedan blandad med både sardeller, vitlök, schalottenlök, citron och kapris till en alldeles underbar umami-stinn pastarätt som är väldigt lättlagad
Kyckling med kapris och oliver

Kyckling med kapris och oliver

Stöt rosmarin, vitlök och peppar i en mortel. Blanda ner sardeller, oliver och kapris i grytan. Hacka sardellerna
Kyckling med kapris och oliver

Kyckling med kapris och oliver

Skala och pressa vitlöken. Vispa samman pressad citronsaft med tomatpuré, finhackade sardeller och vin
Caesarsallad med friterad kapris och citronmarinerad silverlök

Caesarsallad med friterad kapris och citronmarinerad silverlök

3 kycklinglårfiléer 1 burk kapris (à 100 g) färsk timjan 1 klyfta vitlök 1 romansallad 150 g babyplommontomat 1 silverlök 0,5 citron olja, till fritering (raps eller frityrolja) salt peppar. 1Caesardressing1 äggula 1 msk vinäger 0,5-1 klyfta vitlök, riven ca 4 sardeller ca 1 dl rapsolja 40 g parmesanost, finriven svartpeppar salt
Pasta med tomat, sardeller och oliver

Pasta med tomat, sardeller och oliver

500 g spaghetti 12 sardellfiléer 500 g körsbärstomater (eller körsbärstomater) 0,5 dl olivolja 50 g smör 3 klyfta vitlök 2 små torkade chilifrukt, hela 0,5 dl olivolja 50 g smör 125 g svarta oliver utan kärnor 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad ev salt
Pasta med ägg och sardeller

Pasta med ägg och sardeller

Skala och skiva vitlök och fräs i smör i en kastrull. Låt sardellerna rinna av, hacka dem och rör ner i såsen