Blanda rumstempererat smör, hackad persilja, riven vitlök och rivet citronskal med ströbrödet. Blanda olivolja, sherryvinäger och citronsaft i en bunke
Stick in de skalade vitlöksklyftorna i steken längs med benet. Gnid in lammsteken med ett persiljesmör, d v s smör som smaksatts med salt, vitpeppar, citron och rikligt med hackad persilja
Gör gärna mer citron o persiljesmör och servera i en kanna bredvid. Tillsätt citronzest och -saft. prosciutto (halverade), olivolja (extra Virgin), 3 msk smör, 2 vitlöksklyftor (finhackade), 1 msk rivet skal & 1 msk saft från 1 citron, 1 handfull persilja (finhackad), några blad rucola, salt och peppar. Lägg smör och vitlök i en panna, låt smälta i cirka 2 minuter. 2 vitlöksklyftor. 1 citron
Pressa i vitlök och vispa samman med hjälp av en elvisp. Halvera körsbärstomaterna och blanda med den kokta bulgurn, pressa över citronsaft och blanda runt
Rör ihop det rumstempererade smöret med finhackad persilja, vitlök, citronsaft o salt, peppar o servera till gott kött som på bilden lammfile exempelvis
citron. Fräs vitlöken och persiljan i smör i en stekpanna. 2 Skiva vitlöksklyftorna och klipp persiljan. 3 Servera laxen med citron, potatismos, en salladstallrik och goda vindruvor. ca 10 rejäla vitlöksklyftor
Bakpotatis, persiljesmör … En fin bit kotlett med ben och fettranden kvar som jag marinerade (olja/soya/rödvinsvinäger/tomatpuré/citron/vitlök/grillkrydda) blev precis sådär mört & saftigt som man vill ha det