se, och den enda modifiering jag har gjort är väl egentligen bara att lägga till ingefära i pajskalet och toppa med annat än de röda vinbären som föreslogs i orginalreceptet
Lördgaskväll i födelsestaden (Jönköping). Efter en lång vecka är jag lite för trött för att göra något som kräver någon större insats så det kommer bli en synnerligen lat kväll framför TV
Vispa ägg och socker, smält smör och den vita chokladen. Nu svämmar våra vinbärsbuskar över av vinbär. Så igår bakade jag denna kladdigt goda vinbärskaka
Ingredienser1,4 kg körsbär1 kg vinbär (vi hade både röda och vita)0,7 kg rabarber13 dl socker12 dl vattenAtamonGör så här. Koka vinbären med 5 dl vatten i 10 minuter och mosa dem också. 1 kg vinbär
Smält smöret, tag av kastrullen från plattan och tillsätt den vita chokladen bruten i bitar. Vinbärssäsongen är här och jag har några recept att tipsa er om och först ut är denna kladdkaka med sötman från vit choklad och syrligheten från dom röd vinbären
Men den här gången hade jag i vit choklad, pistagenötter och torkade svarta vinbär. Vänd sedan ner chokladen, vinbären och nötterna i smeten med hjälp av en slickepot
En len kolaglass med sötsyrlig vinbär är lätt att skapa själv, även om man inte äger en glassmaskin. Såhär enkelt gör du din egen kolasemifreddo med sötsyrliga vinbär
Lite roligare variant på äppelkaka, här tillsammans med nektarin och svarta och vitavinbär. Vispa äggvita hårt (tills att skålen går att vända upp och ner utan att vitan trillar ur)