Tillsätt sedan äggvita lite i taget, och vänd ner i äggulevispet. För er som inte hann baka någon jordgubbstårta till igår, eller som helt enkelt inte kan få nog av jordgubbar, bjuder jag idag på detta läckra tårtrecept
Lite vita choklad”knappar”. På ”gubbarna” lägger du vanilijkräm + en dajm som du krossat. Vispa grädden och innan den blir för hård så tillsätter du philadelfiaosten och vispa klart, dekorera tårtan med gräddvispet, gubbar och choklad
Låt såsen småkoka tills gubbarna är alldeles mosiga och det har fått en såsig konsistens. 1 liter jordgubbar, i små bitar. 1 liter jordgubbar, i små bitar
Jag tänker på den gula lysrörsbelysningen, det vita kaklet på väggarna och på kvarterets gubbar som alltid samlas och trängs i de små barerna de kvällar det är fotbollsmatch
Rör försiktigt ner ungefär en fjärdedel av äggvitorna i smeten för att lätta upp smeten innan du fortsätter med resten av äggvitan – då stannar luften kvar i äggvitorna
Det ser inte bara vackert ut – utan jordgubbar och basilika är en riktigt fin smakkombination. Och självklart kan man välja alla möjliga bär på toppen… Hallon, blåbär, vinbär… Och fram i augusti blir det jättegott att helt byta ut ”gubbarna” med björnbär(brombær)
För er som befunnit er i faktaresistenta skyddsrum den senaste tiden så är en hipster alltså en snubbe med stort oljat skägg, tajta ljusa byxor, vita låga skor utan synliga strumpor, marinblå kavaj och t-shirt eller polotröja under, som snor åt sig all den samlade kunskap om mat som kvinnor tillskansat sig och förmedlat till nästa generation i evigheters evigheter, virar in det i papier maché av doktorsavhandlingar i biokemi och historia, slår sönder denna kulinariska pinata inför hänförda åskådare som nu tror att det krävs nörderi på universitetsnivå för att laga mat, och som slutligen tjänar snusmycket pengar på åttapersonersrestauranger och glossiga magasinpromotions av sin senaste bok om Fermenterat Mögel
Dela på mitten på längden, skrapa ur frön och vita skiljeväggar och fyll på. Här dyker vi upp igen som gubben och gumman ur lådan och bjuder er på den gamla klassikern färsfylld paprika som andas nostalgi och barndom, i alla fall för vår del
Chili con carne a'la Mårtenssons 6-8 port700 g köttfärs (vi använde oss av högrev som vi maler själv)2-3 vitlöksklyftor1 stor röd lök2 burkar vita bönor i tomatsås2 burkar krossade tomater1 burk kidney bönor1 burk skivade champinjoner1 burk majskorn1-2 dl chilisås av valfri sort2 stora morötter1 paprika av valfri sortev