Vit kebabsås recept

9 Spara

Vit Kebabsås

Recept på vit kebabsås, vilket är vanlig kebabsås men utan chilisås. Denna kebabsås är inte baserad på gräddfil eller crème fraiche, utan basen är äkta majonnäs, även kallad vit majonnäs
67 Spara

Kebabsås

Kebabsås a´la Trollhättan är aldrig baserad på gräddfil eller crème fraiche, utan basen är äkta majonnäs, även kallad vit majonnäs
1 Spara

Fried Mathavre

Jag brukar servera med vit kebabsås eller sweet chilli sauce och strö över lite russin också. Fräs vitkål, paprika och vitlök ett par minuter i stekpanna
Vit kebabsås

Vit kebabsås

Är du sugen på vit kebabsås? Det är förståeligt. Såsen är inte bara god, den passar dessutom utmärkt till väldigt många olika maträtter. Vad sägs om dipp till pommes och grönsaker, dressing till salladen, vid sidan av grillat kött och givetvis till både kebab och pizza. De flesta recept har matyoghurt, gräddfil eller majonnäs som grund, men denna vita sås finns i många varianter med olika smaksättning. Hos oss på myTaste hittar du flera enkla och goda recept på kebabsås, prova dig fram tills du hittar det recept du gillar allra bäst.

Smidig och enkel att tillreda

Vit kebabsås passar till många olika sorters mat och smaksättningen av såsen varierar. Vissa recept innehåller bland annat finhackad smörgåsgurka, örter och cayennepeppar. Andra innehåller vitlök och några görs med grillkrydda. Det finns till och med de som hävdar att såsen inte är komplett utan en skvätt Fanta Orange. Oavsett vad du gillar kommer du snabbt att hitta goda recept på vit kebabsås här hos oss på myTaste. Kebabsås är enkelt och smidigt att tillreda och skapar inte mycket disk eller oreda i köket. Du rör ihop de kalla ingredienserna med smaksättningen och låter såsen kallna i kylskåpet. Såsen står sig bra i kylen och om du har tid kan du låta såsen vila ett helt dygn. På det sättet hinner smakerna sätta sig. Vill du ha en rinnig konsistens på såsen? Vispa i sådana fall en extra gång innan servering. Ett populärt tips är att servera kall kebabsås till härliga grillspett.

Vit kebabsås - en favorit genom tiderna

Kebaben har sitt ursprung i Mellanöstern och redan så tidigt som 1836 beskrev en tysk militär hur han bjudits på smakrika små bitar av kött i bröd under ett besök i Turkiet. Den typen kallas för Shish kebab och består av malet eller skivat kött. Några decennier senare finns Iskender kebab, bestående av fint skuret lammkött, beskriven. Dessa turkiska varianter har även nära släktingar i den arabiska rätten shawarma och i den grekiska rätten gyros. Någon gång under kebabens långa historia har sås och vit kebabsås kommit att komplettera rätten, något vi alla är glada för. Vanlig eller vit kebabsås har idag blivit ett obligatoriskt tillbehör till kebaben och många gånger är det såsen som gör rätten. Den kebab som numera vanligtvis serveras i Sverige har sitt ursprung i Turkiet och om du är sugen på att laga turkisk mat så hittar du mängder av goda recept här på myTaste.

Sökförslag och sidor