Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Fördela sparrisen runt fisken. När fisken e klar så lägger du lite räkor ovanpå. Koka 8-10 potatisar i saltat vatten när du precis ställt in fisken. 1 burk vit sparris. 1 burk vit sparris
Häll över citronsaft, dragon och vitlök. Salta fisken. Lägg i fisken. Vitfisk med dragon, citron och vitlök (4 personer). ca 600 g färsk/tinad vitfisk (vi hade lyxig färsk spätta, men frysblock som är tinade fungerar lika bra). 2 pressade vitlöksklyftor. ca 600 g färsk/tinad vitfisk (vi hade lyxig färsk spätta, men frysblock som är tinade fungerar lika bra). 2 pressade vitlöksklyftor
Blanda ihop soja, ingefära, sesamfrön och vitlöksklyftor i en skål. Lägg fiskfiléerna i en ugnform. Vitfisk med riven squash, soja, ingefära och sesamfrön (4 personer). Valfri vitfisk ca 520 g skuret i 4 filéer (vi hade 4 torskfiléer som man kan köpa fryst i portionsbitar). 2 pressade vitlöksklyftor. Sätt in i ugnen på 175 grader tills fisken är genomgjord (våra var halvtinade och var inne dryga 15 min, men om den är färsk ca 8-10 min, men skär igenom och kolla). Valfri vitfisk ca 520 g skuret i 4 filéer (vi hade 4 torskfiléer som man kan köpa fryst i portionsbitar). 2 pressade vitlöksklyftor