Återigen en läckerhet som kollegan Lena har bjudit på, nämligen vitchokladtryffelmedlime. Jag som vanligtvis inte är så galen i vit choklad föll pladask vör de här små sötsyrliga läckerbitarna
Rör noga med en gaffel tills den är fri från klumpar. Tvätta limen noga och riv skalet fint. Ta upp kulorna med en gaffel och doppa i den smälta chokladen
I ursprungsreceptet (som kommer från Allt om Mat ) använde man cointreau eller apelsinsaft, men eftersom jag inte hade något av det tog jag vad som fanns hemma, nämligen FUN Light Lemon Lime
Mät upp kokosolja, grädde och limesaft i en släpplättgryta och koka upp under omrörning. Häll chokladmassan i en form med raka kanter (8 x 28 centimeter) klädd med bakplåtspapper. 400 g vit choklad. 5 st lime
Vitchokladtryffelmedlime. Ta kastrullen från plattan och rör ner vit choklad. Helt underbar chokladtryffelmedlimesmak som bara smälter i munnen, klassiska supergoda mozartkulor och chokladdoppad riskola som också blev jättegod
och vitchokladtryffel, Obs. Strax innan servering lägger du på chokladtryffeln, se nedan. (spara lite limesaft att smaka av med så du får den lagom syrlig)
Vi bjöd på hallontryffel, mintchokladtryffel o vitchokladtryffelmedlime på vårt bröllop. Tänker bjuda mina arbetskamrater på mintchokladtryffel i morgon