1Cheesecake600 g färskost 135 g strösocker [1,5 dl] 1 vaniljstång 20 g vetemjöl [2 msk] 100 g gräddfil [1 dl] 110 g ägg [2 stycken] 30 g äggula [2 stycken] 150 g vit choklad
Separera gulorna från vitorna. Vänd varsamt ihop ostsmeten med grädde och vitorna. jag älskar vit choklad och cheesecake, så detta var ju en match made in heaven
Vispa grädden, den får inte bli allt för hård utan stanna när det bildas mjuka toppar. Cheesecake tycker väl typ alla om och denna med en botten av oreokex och sen glass med vitchoklad går inte av för hackor alltså
För att göra mönstret droppar man lite av svartvinbärsåsen som prickar i en spiral och drar sedan med en tandpetare igenom alla prickar utan att lyfta upp den
FyllningSmält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Den här cheesecaken är en frozen variant med en cookie botten på chocolate chip cookies, en färskostfyllning med mörk choklad och en topping på vit choklad och hallon - behöver jag säga något mer
vit choklad (smälts i mikrovågsugn). Börja med botten. smula digestivekexen och blanda med smör. Täck botten i en springform med blandningen och förgrädda vid 175° i cirka 3–4 minuter
100 g vit choklad. Krossa kexen, gärna i matberedare och blanda med smält smör. Tryck ut i en rund form med löstagbar botten och grädda 175° i 10 minuter
Separera äggen - gulorna i en skål och vitorna i en skål. Den uppskattades stort vill jag lova, och den är ju så klart inte bara god, utan även fantastiskt rolig att skära i, när man ser de olika lagren