Vit chokladcheesecake kall recept

Vit chokladcheesecake med jordgubbar

Vit chokladcheesecake med jordgubbar

1Cheesecake600 g färskost 135 g strösocker [1,5 dl] 1 vaniljstång 20 g vetemjöl [2 msk] 100 g gräddfil [1 dl] 110 g ägg [2 stycken] 30 g äggula [2 stycken] 150 g vit choklad. 1Jordgubbskräm200 g frysta jordgubbar, tinade 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl] 1 vaniljstång 1 citron, saften [0,5 dl] 25 g majsstärkelse (1/2 dl) 25 g vatten, kallt (2 msk)
Vit chokladcheesecake

Vit chokladcheesecake

Tillsätt kallt vatten. Lägg den vita chokladen i en rostfri bunke, smält den över vattenbad. Låt kallna. 100 g vit choklad, i bitar. 1 msk kallt vatten
Vit chokladcheesecake med getost!

Vit chokladcheesecake med getost!

Som tillbehör till den här cheesecaken skall man ha rårörda hjortron. Vitchokladcheesecake med getost på pepparkasbotten
Vit chokladcheesecake

Vit chokladcheesecake

Servera kakan kall med färska bär. vit choklad (smälts i mikrovågsugn). Börja med botten. smula digestivekexen och blanda med smör
Chokladcheesecake

Chokladcheesecake

Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Rör ned grädden och de vispade äggvitorna i färskostblandningen
Trippel Chokladcheesecake

Trippel Chokladcheesecake

Separera äggen - gulorna i en skål och vitorna i en skål. Ställ kallt. Vad sägs exempelvis om en chokladcheesecake med tre lager av olika sorters choklad
Chokladcheesecake

Chokladcheesecake

Smält den vita chokladen över vattenbad och låt den svalna lite. Låt svalna till simmig konsistens, rör ner lite i taget i ostsmeten och sedan den smälta vita chokladen
After eighttårta

After eighttårta

Vispa äggen med sockret tills det blir vitt och pösigt. Tårtan är en underbar skapelse bestående av en alldeles lagom kladdig chokladbotten, fylld med sammetslen chokladcheesecake och toppad med krämiga, halvsmälta after eight
Efterrätter till nyårs

Efterrätter till nyårs

Vit kladdkaka med Kahlua. Chokladcheesecake med tryffeltäcke. Låt kakan kallna innan servering. Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar
Lillplutten har blivit 2 år!

Lillplutten har blivit 2 år!

Jag bakade en chokladcheesecake där jag hittat inspiration hos söta Carolina. Smält den vita chokladen över vattenbad
Cheesecake med choklad

Cheesecake med choklad

Till glöggen - eller som efterrätt till den middag som följde på dagens glöggbegivenhet - gjorde jag en chokladcheesecake med smak av både vit och mörk/vanlig choklad

2012 – en sammanfattning

) och Kalasgotts vitachokladcheesecake som jag hade pyntat med bigaråer. Då blir det ju nästan som om jag hade skrivit flera inlägg mer kontinuerligt ) Om ni inte vill läsa om sådant jag skrivit om innan (eftersom ni är så trogna följare att ni redan läst allt ) tycker jag att ni bör kika in under juli åtminstone
Vit chokladcheesecake med färska bär

Vit chokladcheesecake med färska bär

Servera kakan kall med färska bär. 200 g vit choklad. (1 form, 24 cm i diameter). Börja med bottnen, smula digestivekexen och blanda med smör