1Cheesecake600 g färskost 135 g strösocker [1,5 dl] 1 vaniljstång 20 g vetemjöl [2 msk] 100 g gräddfil [1 dl] 110 g ägg [2 stycken] 30 g äggula [2 stycken] 150 g vit choklad. 1Jordgubbskräm200 g frysta jordgubbar, tinade 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl] 1 vaniljstång 1 citron, saften [0,5 dl] 25 g majsstärkelse (1/2 dl) 25 g vatten, kallt (2 msk)
Tillsätt kallt vatten. Lägg den vita chokladen i en rostfri bunke, smält den över vattenbad. Låt kallna. 100 g vit choklad, i bitar. 1 msk kallt vatten
Separera äggen - gulorna i en skål och vitorna i en skål. Ställ kallt. Vad sägs exempelvis om en chokladcheesecake med tre lager av olika sorters choklad
Smält den vita chokladen över vattenbad och låt den svalna lite. Låt svalna till simmig konsistens, rör ner lite i taget i ostsmeten och sedan den smälta vita chokladen
Vispa äggen med sockret tills det blir vitt och pösigt. Tårtan är en underbar skapelse bestående av en alldeles lagom kladdig chokladbotten, fylld med sammetslen chokladcheesecake och toppad med krämiga, halvsmälta after eight
Till glöggen - eller som efterrätt till den middag som följde på dagens glöggbegivenhet - gjorde jag en chokladcheesecake med smak av både vit och mörk/vanlig choklad
) och Kalasgotts vitachokladcheesecake som jag hade pyntat med bigaråer. Då blir det ju nästan som om jag hade skrivit flera inlägg mer kontinuerligt ) Om ni inte vill läsa om sådant jag skrivit om innan (eftersom ni är så trogna följare att ni redan läst allt ) tycker jag att ni bör kika in under juli åtminstone