Vin till saltimbocca recept

Saltimbocca av kycklingbröstfilé

Saltimbocca av kycklingbröstfilé

4 4 kycklingbröstfiléer salt och peppar 100 g parmaskinka 1 kruka salvia 2 msk smör eller margarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 1 msk kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Saltimbocca

Saltimbocca

Slå vinet och buljongen i pannan och vispa runt lite. En hel del av den italienska matlagningen har KISS som sin grundprincip och saltimbocca tycker jag nog att man kan klassa som en av dessa KISS-rätter, ett fåtal ingredienser och ingen avancerad tillagning men ack så gott
Ernst Saltimbocca

Ernst Saltimbocca

Till denna maträtt rekommenderar vi ett klassiskt italienskt vin från norra Italien för att fånga upp de rena smakerna i maten
Saltimbocca

Saltimbocca

När allt köttet är stekt, häll ner vinet och koka ihop ett par minuter. Jag sökte lite på nätet och hittade massor av olika recept, så mitt är ett hopkok av det jag läste mig till
Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

Häll vinet i pannan och koka ihop ett par minuter. Lägg upp köttet och ringla över vinskyn. cirka 500 g kalvinnanlår i ½ centimeter tjocka skivor. Banka ut dem till cirka 2 millimeters tjocklek, till exempel med en kastrull. 1Stek köttet i smör tills det är precis genomstekt, cirka 3 minuter på varje sida
Saltimbocca à la romana

Saltimbocca à la romana

Höj därefter värmen till max och häll över det vita vinet och låt det koka in. Vinet har nu gjort skinkskivorna vågiga och lite hoprullade
Isabellas saltimbocca

Isabellas saltimbocca

600 g kalvinnanlår, tunt skuret 6 blad färsk salvia 6 skiva prosciutto 1,5 dl vitt vin 4-5 msk vetemjöl olivolja smör salt peppar tandpetare. Till servering800 g fast potatis 200 g färsk spenat ev parmesanost, riven
Saltimbocca

Saltimbocca

Lägg tillbaka köttet och tillsättvinet, kalvfonden, timjan och rosmarin. Smält smöret i pannan med steksky/vin
Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Häll då på vinet och låt det reducera ner till hälften. Lägg varje skiva kalvinnanlår mellan en uppklippt platspåse och banka försiktigt ut dem så att de blir tunna
Saltimbocca

Saltimbocca

Banka ut kycklingen till tunna plattor. Fräs gnocchin i en stekpanna med olja tills de får lite färg. Blanda i delade körsbärstomater och ansade sugar snaps, och fräs någon minut till
Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Häll vinet i pannan och koka ihop ett par minuter, tills ungefär hälften återstår. Lägg upp köttet och ringla över vinskyn
Saltimbocca med viltkött

Saltimbocca med viltkött

När Mårtenssons associerar till höst och mat går tankarna till svamp, äpplen, rött mustigt vin, viltkött, grytor, lagerblad, enbär, te, päron, stek, mörk öl, rotfrukter, bär, risotto och lök
Saltimbocca med risotto

Saltimbocca med risotto

torrt vitt vin. parmesan - till topping. Värm ugnen till 100°. Häll i vinet och 3 dl av buljongen och koka risotton sakta. När riskornen har ett lätt tuggmotstånd (efter cirka 15 minuter), tillsätt spenat, pinjenötter, de bakade tomaterna, smör och 50 g av den rivna parmesanosten. Värm en stekpanna till högsta temperatur och stek precis före servering schnitzlarna i olja i cirka 2 minuter på varje sida
Saltimbocca - en ny favoriträtt!

Saltimbocca - en ny favoriträtt!

Vänd sedan på köttbiten, och tillsätt det vita vinet. I korta drag tar man kalvinnanlår och sätter fast parmaskinka och salviablad på det med tandpetare, steker i smör och vitt vin och serverar med något trevligt
Saltimbocca

Saltimbocca

Tillsätt lök, vin och lite hackad salvia till köttsaften. Använd gärna ett torrt vitt vin istället för vitt matlagningsvin