Vin till renfile recept

Renfilé till festmiddag

Renfilé till festmiddag

Tillrödvinsskyn. Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftanderödvinssky
Potatisterrin

Potatisterrin

Vi brukar servera ett vin med Syrah druvan till. Till kvällens Nyårssupé har jag föbrett en potatisterrin
Intervju med Johan Nicklasson

Intervju med Johan Nicklasson

Till dig och din familj hade jag grillat min ”Paradrätt” Reversed renfile med rödvinssås med lingon och blåbär
Renfilén på annorlunda sätt...

Renfilén på annorlunda sätt...

Det är dags att sila fonden, ( koket med alla dina skalrester och köttrester) vätskan häller du över i en annan kastrull och tillsätterrödvinet

Plankstek med renfilé

Tillsättrödvin, vatten, strösocker, kalvfond, vinäger, hel chipotle-chili och timjan. Rödvinssås med chipotle
Långpannebröd och renfile i marinad

Långpannebröd och renfile i marinad

Jag laddar inför kvällens lyxmiddag när vi ska prova ett vin, vinnörd som jag ska bli. Till julen gjorde jag ett formbröd med aprikoser, valnötter och juligare kryddor
Laxtartar med råraka

Laxtartar med råraka

Till det drack vi vinernasvin Amarone. Till det drack vi ett gott Riesling. 1 kg fast potatis3 msk olja till stekningLaxtartar. Beräkna 2 stycken/person (jag tog bara en per person)Fördela rårakor på tallrikar med en generös klick laxtartar som formas till ett ägg med en sked
Mat-tema-veckan: Renkött 7.11-13.11 avslutas med Farsdag och fest på renkött.

Mat-tema-veckan: Renkött 7.11-13.11 avslutas med Farsdag och fest på renkött.

Deglacera ( skölj) stekpannan med vinet och konjaken och tillsätt fonden samt sockret, låt småputtra och smaka av allt eftersom, det kan hända att du behöver tillsätta lite vatten under tiden såsen puttrar i pannan, till sist monterar du i en smörklick och såsen är färdig att serveras, några enbär behöver du inte tillsätta i såsen eftersom du stekte de enbärskryddade fileerna i den samma pannan du just deglacerat för att ta till vara dessa smaker
Med Yalumba på Pubologi

Med Yalumba på Pubologi

Ett mousserande vin med läcker frukt av gråpäron och citrus samt fin mineralkaraktär och syra som tillsammans klingar ut i en läcker eftersmak