Tillrödvinsskyn. Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftanderödvinssky
Tillsättvin, vatten, koncentrerad fond och russin. Det kraftiga renköttet trivs bra med en sås kokad på amarone eller ripasso, viner gjorda på torkade druvor
Vill man göra något mer spännande kan man istället testa denna potatiskaka med getost (det kommer vi göra själva till nyår, tillsammans med portvinssås, återkommer efteråt med recept
Här är det i form av en stek som serverades till Halloweenmiddag tillsammans med en len smörsmakande pumpapuré med snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär
Med inspiration från fotbollen börjar jag idag med en ny bloggserie, "Januarifönstret", här kommer jag att tips om bra viner som lever en undanskymd tillvaro på Systembolagets hyllor eller beställningssortiment
Jag laddar inför kvällens lyxmiddag när vi ska prova ett vin, vinnörd som jag ska bli. Till julen gjorde jag ett formbröd med aprikoser, valnötter och juligare kryddor
Till det drack vi vinernasvin Amarone. Till det drack vi ett gott Riesling. 1 kg fast potatis3 msk olja till stekningLaxtartar. Beräkna 2 stycken/person (jag tog bara en per person)Fördela rårakor på tallrikar med en generös klick laxtartar som formas till ett ägg med en sked
Deglacera ( skölj) stekpannan med vinet och konjaken och tillsätt fonden samt sockret, låt småputtra och smaka av allt eftersom, det kan hända att du behöver tillsätta lite vatten under tiden såsen puttrar i pannan, till sist monterar du i en smörklick och såsen är färdig att serveras, några enbär behöver du inte tillsätta i såsen eftersom du stekte de enbärskryddade fileerna i den samma pannan du just deglacerat för att ta till vara dessa smaker