Vin till lammfärsbiffar recept

Lammfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater

Lammfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater

Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis tillvinet och den kompisen blev lammfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
Lammfärsbiffar med fetaost och citronyoughurtcreme

Lammfärsbiffar med fetaost och citronyoughurtcreme

Vi åt bulgur till och en grönsallad med granatäppledressing och ett glas vin. )Till 4 pers400 gr lammfärs1/2 gul lök1 vitlöksklyfta1 äggRivet Skal av 1/2 citron1 msk persilja (fryst eller färsk)1-2 tsk färsk timjanCa 2 tsk saltNymald svartpeppar1/2 pkt fetaost (100gr), hackad i små bitar Finhacka lök o vitlök och blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Till 4 pers
Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar

Kanske ett glas vin på det. Till helgen tycker jag att du skall passa på att skämma bort dig med lite lammfärsbiffar
Lammfärsbiff Olmåsopopoulos - Zorba i Casa Olmås

Lammfärsbiff Olmåsopopoulos - Zorba i Casa Olmås

Jag är inget riktigt fan av grekiskt vin så det fick bli en australier istället. Inte för att jag klagar, alternativet är ju inte att föredra, men tankarna går till Medelhavets klimat
Lammfärsbiffar med mascarpone

Lammfärsbiffar med mascarpone

Häll på tomatkrosset, salt, peppar och vin. Forma till små runda biffar. 2 vitlöksklyftor 1 burk krossade tomater(400 gr) 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 dl vitt vin (frivilligt) oregano Blanda färsen med mascarpone, salt, peppar och pressad vitlök. 1 dl vitt vin
Gratinerad aubergine

Gratinerad aubergine

Tillsättvinet och låt allt puttra till det blivit simmigt och tomaterna är ganska mjuka. Servera som tillbehörtill grillad kyckling, lammfärsbiffar eller som förrätt eller bara ät
Lördagslunch

Lördagslunch

Långfrukost, lätt lunch och nu snart en riktigt god middag med ett gott vin. Forma till små runda biffar
Onsdag

Onsdag

Låt koka in och tillsättvinet, låt även detta koka in och häll på grädde. Vill du ha varm sås till så slå på ett par dl vispgrädde rakt ner i pannan och smaksätt med lite kalvfond och en skvätt soya