Vin till kräftsoppa recept

Kräftsoppa

Kräftsoppa

Rör ner mjölet och späd med fiskbuljongen, vinet och hummerfonden. Tillsätt creme fraiche och kräftost och vispa till en jämn soppa
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Vispa tillsammans fonden med vispgrädde och vitt vin. Servera den mjuka och aningens heta kräftsoppantill en riesling och en skiva bröd så kommer du inte ångra dig, jag lovar
Kräftsoppa med sting

Kräftsoppa med sting

Häll på hälften av vattnet, allt vin, hummerfond, tomatpuré och buljongtärning. Tillsätt paprikapulver, curry och socker
Ljuvlig Kräftsoppa

Ljuvlig Kräftsoppa

Tillsätt kräftskalen, vin, vatten och buljongtärning. Lägg stjärtarna svalt tills soppan ska serveras. Sila kräftbuljongen och häll tillbaka den i den rendiskade kastrullen
Kräftsoppa

Kräftsoppa

4 600 g kräftor 2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 1 st fänkål (à ca 50 g) skuren i små, fina bitar 1 tsk tomatpuré krondill 6 dl fiskbuljong (tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde salt och peppar efter smak ev lite konjak rostat vitt bröd Lägg till i inköpslistan
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Försök att alltid få med syra i maten och i detta fallet använder jag vitt vin som reducerat bidrar till både syra och sötma
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Ta i tomatpurén och saffran, låt rosta någon minut och tillsätt vitt vin. Tillsätt vatten och salt och låt koka ner till lite mindre än hälften
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Tillsätt kräftskal, vin, vatten, buljongtärningar. Jag visste inte om jag skulle bli bjuden på kräftskiva och köpte därför ett paket kräftor i augusti, efterblivit bjuden samt ätit mer än ett kilo av de röda krypen har mina kräftor legat orörda i frysen fram till för någon vecka sedan då jag bestämde mig att laga kräftsoppa
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Lite gräslök piffar till. Rostat surdegsbröd med stureost funkade fint till. Vi sparade 2-3 kg kräftor och så gjorde jag kräftsoppa idag. 3 dl vin. Häll i vin, hummerfond och vatten och koka 5-10 minuter

ÖVERBAKAD KRÄFTSOPPA MED SAFFRAN

Tillsätt grädde och vin och låt koka en stund. Här blir det vardagsmat efter jobb men till helgen har jag planerat in både det ena och andra
Pizza, kräftsoppa och ost!

Pizza, kräftsoppa och ost!

Senare på kvällen åt vi lite ost, kex och det som var kvar av det mousserande vinet. KräftsoppaTill fyra personer behövs
Kräftsoppa (eller annan skaldjurssoppa)

Kräftsoppa (eller annan skaldjurssoppa)

Slå på vinet, koka upp och slå på vatten och grädde. Matolja till stekning. Tillsätt grönsakerna, kryddorna och tomatpuré, frös runt
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Späd med vatten och vin under omrörning. Tillsätt grönsakshacket och pressad vitlök. Tillsätt persilja, lagerblad och tomatpuré
Krämig kräftsoppa

Krämig kräftsoppa

Tillsättvin, crème fraiche, ost och dill. Smaka av med svartpeppar, salt och ev mer dill och vin. Till förrätt på nyår åt vi en krämig och god kräftsoppa som är superenkel att göra och ger rikligt med smak
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Droppa omväxlande ner vinägern och oljan under tiden du mixar. Vill ni har fler tips så kika under flikarna till höger
Nyårsfirande aningen före

Nyårsfirande aningen före

  Till soppan drack vi detta vita vin som jag tycker passade mycket bra med sin friska smak till den krämiga soppan
Förnyårsfirande

Förnyårsfirande

Jag gillar riktigt torra mousserade viner med friska smaker gärna med inslag av äpplen och citrusfrukter