Tillsätt whisky och vin och koka ner till hälften. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Tillsätt det silade vinägerkoket på samma sätt som smöret. In, marinera laxen, röja i köket, städa ur kylen, plocka ihop sopor, starta sous viden, hugga sparris, rensa i uterummet, glömma att ta fram äggen, plocka ärtskotten, inventera vinförrådet och blogga
½ dl vitt vin (matlagningsvin duger bra). Eftersom vi måste äta upp den fisk som vi har kvar i frysen, så räknar jag med att det nog tar några veckor till innan vi kör i gång med den nya kosten
Och ett riktigt gott vintill det, Chablis St Martin. Koka en reduktion på vitvinvinägern, vattnet, vitpepparen, lagerbladet, den finhackade schalottenlöken och den finskurna persiljestjälken
Servera tillsammans med den grillade laxen och pressad potatis. Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt sjuda några minuter, smaka av med salt och peppar
Mousserande vin, t. Rensa, skär laxentill filér eller kottletter om den är hel fisk (lämna inga ben eller skin kvar) och torka av fisken med hushållspapper