Vin till kalvytterfile recept

Ugnsbakad kalvytterfilé med madeirasås

Ugnsbakad kalvytterfilé med madeirasås

Stick in en köttermometer och tillaga i ugnen tills temperaturen är 70°. Tillsättvinet och bräsera dem tills de är mjuka, ca 5 minuter. Tillaga potatisen på 125º i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Höj temperaturen till 225° mot slutet av tillagningen, så att potatisen får fin färg, ca 5 minuter. 5 dl vitt vin
Ugnsbakad kalvytterfilé med madeirasås

Ugnsbakad kalvytterfilé med madeirasås

Lägg köttet i en ugnssäker form och ugnsbaka tills temperaturen är 70°. Tillsättvinet och bräsera dem tills de är mjuka, ca 5 minuter. Höj temperaturen till 225° mot slutet av tillagningen, så att potatisen får fin färg, ca 5 minuter. 5 dl vitt vin
Rödvinssås och gräddkokt kål från nyårsmenyn.

Rödvinssås och gräddkokt kål från nyårsmenyn.

Häll i balsamvinäger, rör om och koka tills vätskan blir lite sirapsaktig. På varmrättstallriken låg det kalvytterfilé som vi först brynte i hel bit på stekjärnet tills den fick färg
Timjanstekt kalv med svartvinbärsky

Timjanstekt kalv med svartvinbärsky

Tillsätt grädden och koka upp. Lägg rotfrukterna i stekpannan efter kalvköttet utan att skölja ur den, slå på vinet och låt det koka in

Ugnsbakad kalvytterfilé med madeirasås

Stick in en köttermometer och tillaga i ugnen tills temperaturen är 70°. Tillsättvinet och bräsera dem tills de är mjuka, ca 5 minuter. Tillaga potatisen på 125º i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Höj temperaturen till 225° mot slutet av tillagningen, så att potatisen får fin färg, ca 5 minuter
Kungligt gott

Kungligt gott

Vin. Det är inte varje dag man sätter sig till bords med kungligheter, även om det då sker så där på avstånd och hemma i den egna soffan via media
Kycklingrulader med mozzarella och färsk salvia

Kycklingrulader med mozzarella och färsk salvia

tillsätt resten av fyllningen. Till det här receptet ska det egentligen vara 8 st skivor av kalvytterfilé men jag tänker göra det med kyckling istället. Kycklingrulader med mozzarella och färsk salvia, 4 portioner4 st kycklingfiléerpeppar2 påsar mozzarella (250 g)3 färska tomater1 gul lök6 kvistar färsk salvia2 dl olivolja2 msk gourmetsalt8 potatisar2 burkar hela tomater3 dl vitt vin1,5 msk sockerFläk upp filéerna med vass kniv till större platta skivor, täck med plastfolie och banka ut dem. Värm 1 dl olivolja i en gryta med lock och stek ruladerna mad skarven ned tills de "stänger sig. Häll på vin, socker och 1 msk salt och häll blandingen över ruladerna. Låt grytan koka under lock i ugn ca 25 min i 200°(Recept från Elle mat & vin
5-rätters nyårsmeny

5-rätters nyårsmeny

Perfekt för den som inte gillar torra mousserande viner utan, som jag, vill ha lite (med betoning på lite) sötma

5-rättersmenyn från nyår 2012

Perfekt för den som inte gillar torra mousserande viner utan, som jag, vill ha lite (med betoning på lite) sötma

Ugnsbakad kalvytterfilé med madeirasås

Lägg köttet i en ugnssäker form och ugnsbaka tills temperaturen är 70°. Tillsättvinet och bräsera dem tills de är mjuka, ca 5 minuter. Höj temperaturen till 225° mot slutet av tillagningen, så att potatisen får fin färg, ca 5 minuter

Nyår 2012 – varmrätten

Häll av vattnet och ta av locket så ångan kan försvinna. Den är komponerad helt enligt eget huvud, och det är ju alltid roligt när man får till en fullträff

Saltimbocca alla Romana

) Tillsättmarsalavin och kalvfond och koka ihop såsen. Häll vitt vin i stekpannan och koka upp under vispning med den kvarvarande skyn