Tillsättvinet. Värm upp till serveringstemeratur om det behövs. Gör centimeterdjupa snitt över hela fläsksteken och stoppa in lite av vitlöksröran i varje snitt
1 kg fläskkött, tex fläskstek, karré eller grytbitar 100 g rökt fläsk 1 kvist vardera av rosmarin och mejram och 2 kvistar kyndel, till bouquet garni 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja Salt Svartpeppar 2 msk konjak 1 msk vetemjöl 5 dl rött vin 1 lagerblad 100 g svarta oliver 2 kvistar timjan
Pressa sedan över saften från citronen och häll över vinet. Han svänger ihop fläskstekar som ingen annan och ett och annat trevligt tillbehör också (annars kan Jamie ju vara rätt ojämn i sina recept, men just det där med kött - wow
En saftig mör stek med smak av örter och vitlök på en bädd av brysselkål som trivs jätte bra tillsammans med salt krispig bacon, mild lök och syrliga tranbär
Under tiden kan du njuta av kvällen på äkta grillmanér – tillsammans med gästerna och ett glas vin. - Perforerat, så att köttsaft och fett försvinner lätt
Man kan säkert ta vin istället för vatten också. I helgen var jag dessutom på operasångkurs (nej, nej, jag ska inte byta min musikaliska riktning, jag är fortfarande pianist och var på den kursen som pianist till alla deltagare)
Men nu är det vinter och det passar precis lika bra med kallskuret kött nu också, här serverat med en potatisgratäng, cumberlandsås och lite färsk frukt
Slå spadet i en gryta och tillsätt grädden samt tre skedar svartvinbärsmarmelad. Häll över vinet. Morötter, äpple samt lök läggs i en form tillsammans med fläsksteken