Efter en dag med städning, punktering på bilen, tvätt, en sväng tillåtervinningen, målning av innetak samt innebandymatch var det skönt med en hemmakväll i höstrusket med brasa, god mat och vin
Tillsättvinet och låt det koka in. Hade en raspsgris Fläskfilé i frysen som kom till användning. Blanda ner den i risotton tillsammansmed smulad gorgonzola
Ett gott glas rött vintill maten och Nina Simon i högtalarna. Eller kanske helt själv för att riktigt njuta av den där speciella vita vintertystnaden som sällan uppstår när man har två söta pratglada fyra åringar med
Kraftigt ekad chardonnay hördes till exempel om det kanadensiska bidraget. Det var dock de i smördeg inbakade fläskfilé- och gorgonzolaknyterna som fick närmast stående ovationer av gästerna
Blanda grädde, crème fraîche och vin i en kastrull och värm. Red med Maizenamjöl tills såsen blivit ordentligt tjock och trögflytande - den bli tunnare i ugnen
Tillsätt paprika, syltlök, champinjoner, vin, sherry och soja. ½ dl rött vin. Matfett till stekning. Koka upp och späd sedan med grädden, lite i sänder
Kontrollera sältan samt tillsätt resten av vinet. Tillsätt peppar och champinjoner och låt det hela koka ihop så att allt spad från svampen kokar in helt
Fräs spenaten i resten av matfettet tillsammansmed vitlöken. Blanda ingredienserna till marinaden. Blanda den heta risotton med spenaten och smulad ädelost