Vin till fläskfilé med gorgonzola recept

Gorgonzolagratinerad fläskfilé

Gorgonzolagratinerad fläskfilé

Efter en dag med städning, punktering på bilen, tvätt, en sväng tillåtervinningen, målning av innetak samt innebandymatch var det skönt med en hemmakväll i höstrusket med brasa, god mat och vin
Fläskfilé med gorgonzolarisotto

Fläskfilé med gorgonzolarisotto

Tillsättvinet och låt det koka in. Hade en raspsgris Fläskfilé i frysen som kom till användning. Blanda ner den i risotton tillsammansmed smulad gorgonzola
Tips på varmrätter till nyårs

Tips på varmrätter till nyårs

Blanda ägg, vitlök, senap, vinäger och dragon i en mixer. Fläskfilégratängmed bearnaise och potatismos
Husmanskost...veckomatsedel v16....

Husmanskost...veckomatsedel v16....

Servera medtillbehör och en kall öl eller ett glas kallt vitt vin. grönsallad vänd i vinegrätt. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet
Safari på Getingen

Safari på Getingen

Till varmrätt fick vi fläskfilé kryddad med citron och örter, potatiskaka smaksatt med vitlök och till detta en ljuvlig balsamvinägersås
Kanske detta lockar till nyår

Kanske detta lockar till nyår

Koka upp vin, vatten och fond tills. Fläskfilegratäng medgorgonzola. Älgstek med mandelpotatisbakelse och messmörssås
4-rätters meny med 7 olika viner i glasen....

4-rätters meny med 7 olika viner i glasen....

Kraftigt ekad chardonnay hördes till exempel om det kanadensiska bidraget. Det var dock de i smördeg inbakade fläskfilé- och gorgonzolaknyterna som fick närmast stående ovationer av gästerna

Fläskfilé Romana

½ dl vitt vin. Till gratinering. Stek dem lätt i lite matfett, salta och krydda lätt med peppar och basilika

Fläskfilé i gorgonzolasås

Tillsätt paprika, syltlök, champinjoner, vin, sherry och soja. ½ dl rött vin. Matfett till stekning. Koka upp och späd sedan med grädden, lite i sänder

Fläskfilé med gorgonzolarisotto

Tillsättvinet och låt det koka in. Späd sedan med buljongen, lite i taget tills riskornen mjuknat, men fortfarande har en kärna kvar

Italiensk meny

Koka försiktigt upp grädden tillsammansmed socker, och skårad vaniljstång. Tillsätt resten av ingredienserna och småkoka till osten smält ordentligt

Rosmarinfilé och ädelrisotto.

Fräs spenaten i resten av matfettet tillsammansmed vitlöken. Blanda ingredienserna till marinaden. Blanda den heta risotton med spenaten och smulad ädelost