Vildsvinsstek som jag gjorde den. Det var faan på tiden som man brukar säga. Känns som det var en evighet sedan som det kom till något här men nu är det dags
Iniugnen och sedan fick den sällskap av potatishalvor. Middagsplanen var att göra ett recept från Jens Linders Långkok med kotlettrad men den kotlettrad som fanns tillgänglig var definitivtinget att hänga i julgranen, och därför blev den utbytt tillvildsvinsstek
potatismosinlagd gurka rönnbärsgelé Ugn. potatismos. inlagd gurka. 1 kg vildsvinskött. 3 st vitlöksklyftor. 1 st selleristjälk. 4 st kvistarrosmarin. 5 dl rödvin. 1 msk viltfond. 1 kg vildsvinsköttbenfritt kött, t ex bog smör salt nymald peppar 3 st schalottenlökar 3 st vitlöksklyftor 1 st morot 1 st selleristjälk 1 tsk fänkålsfrön stötta 4 st kvistarrosmarin 2 st lagerblad 2 msk tomatpuré 5 dl rödvin 1 msk viltfond 3 tsk flytande honung 2 msk smör Servera med
Flingsalt med hickorysmak. Bind upp steken med snöre och gnidin den i olja. Hetta upp en grillpannatills den blir rykande het och stek steken runt om så att den får ett fint rutmönster
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Det ligger nära till hands att äta vildsvin när man bor nära en skog som är helt fylld av djuret. Man ser ofta hjort och rådjur, men nästan aldrigvildsvin