Ett recept på vildjäst att använda när du tex bakar levainbröd. Sila nu bort aprikoserna ock häll vildjästen i en burk med lock på som du sedan förvara i kylen där den håller i c
Experimentet att baka kanelbullar på vildjäst föll väl ut. Om man inte visste att de var bakade på vildjäst skulle man nog kunna ta det för en bra bulle vilken som helst, men om man vet om det så smakar de naturligtvis alldeles särskilt gott
Har ju haft vildjäst stående i kylen, har länge tänk baka på den men så har det inte blivit av, men så blev jag himla sugen på att baka kanelbullar och då passar det ju bra att testa på vildjästen
Att baka med vildjäst har blivit lite av en favorit. Vörtbröd med vildjästDag 1 em. Jag har provat olika bröd under hösten och eftersom det snart är jul så blev det ett vörtbröd häromdagen
För att ta tillvara på vildjästen så började jag med att ta ur den torkade frukten i bruken. Vildjästen, det vill säga, vätskan som blev över då den torkade frukten togs ur, ställde jag i kylskåpet med lock på
Min thailändska kompis frågar mig om jag har panettone recept som använder vildjäst i deg. *** jag använde levain som bygga med vildjäst på russin istället och här kan du hitta receptet
Blanda 100 g rågsurdeg med 110 g vatten, 50 g vildjäst (vatten, socker, honung och russin som fått jäsa i rumstemperatur 4-5 dagar - recept finns på nätet) och 150 g fint rågmjöl. 50 g vildjäst
Rågmjöl (ekologiskt)Glasburk (att förvara surdegen i)Degkorgar (för jäsningen)detta är surdegEn surdeg är en blandning av mjöl och vatten som får stå så länge att den börjar jäsa, vildjäst uppstår och börjar föröka sig