Vildjäst recept

Vildjäst

Vildjäst

Det går nog fint att använda vildjäst i stället för surdegsgrund. Blanda då 20 g vildjäst, 40 g vatten och 40 g mjöl
Vildjäst på aprikoser

Vildjäst på aprikoser

Ett recept på vildjäst att använda när du tex bakar levainbröd. Sila nu bort aprikoserna ock häll vildjästen i en burk med lock på som du sedan förvara i kylen där den håller i c
Hemgjord vildjäst

Hemgjord vildjäst

Idag blir det nämligen vildjäst. Fördelen med vildjäst är att man inte behöver mata den som med surdeg
Vildjäst

Vildjäst

Vildjäst till ljus fördeg/surdeg. Så jag kör vildjästvatten/vildjäst som kommer bli starten till min surdeg senare
Bröd bakat på vildjäst

Bröd bakat på vildjäst

Värm 2 dl vatten fingervarmt. Mät upp russin, socker och honung i en glasburk med patentlock. Skaka burken tills allt löst sig
Levainbröd gjort på vildjäst

Levainbröd gjort på vildjäst

Förra helgen bjöd jag på recept på hemgjord vildjäst. Glutenfritt levainbröd gjort på vildjäst. Blanda vildjäst, teff och bovetemjöl i en bakskål
Kanelbullar på vildjäst

Kanelbullar på vildjäst

Experimentet att baka kanelbullar på vildjäst föll väl ut. Om man inte visste att de var bakade på vildjäst skulle man nog kunna ta det för en bra bulle vilken som helst, men om man vet om det så smakar de naturligtvis alldeles särskilt gott
Kanelbullar på vildjäst

Kanelbullar på vildjäst

Har ju haft vildjäst stående i kylen, har länge tänk baka på den men så har det inte blivit av, men så blev jag himla sugen på att baka kanelbullar och då passar det ju bra att testa på vildjästen
Vörtbröd med vildjäst

Vörtbröd med vildjäst

Att baka med vildjäst har blivit lite av en favorit. Vörtbröd med vildjästDag 1 em. Jag har provat olika bröd under hösten och eftersom det snart är jul så blev det ett vörtbröd häromdagen
Surdeg på vildjäst

Surdeg på vildjäst

För att ta tillvara på vildjästen så började jag med att ta ur den torkade frukten i bruken. Vildjästen, det vill säga, vätskan som blev över då den torkade frukten togs ur, ställde jag i kylskåpet med lock på
Att göra vildjäst

Att göra vildjäst

 Det här receptet på vildjäst hittade jag på bloggen "Det gröna skafferiet" Kanske känner ni till den
Chocklad-panettone på vildjäst.

Chocklad-panettone på vildjäst.

Min thailändska kompis frågar mig om jag har panettone recept som använder vildjäst i deg. *** jag använde levain som bygga med vildjäst på russin istället och här kan du hitta receptet
Rågkusar

Rågkusar

Blanda 100 g rågsurdeg med 110 g vatten, 50 g vildjäst (vatten, socker, honung och russin som fått jäsa i rumstemperatur 4-5 dagar - recept finns på nätet) och 150 g fint rågmjöl. 50 g vildjäst
Surdeg

Surdeg

Rågmjöl (ekologiskt)Glasburk (att förvara surdegen i)Degkorgar (för jäsningen)detta är surdegEn surdeg är en blandning av mjöl och vatten som får stå så länge att den börjar jäsa, vildjäst uppstår och börjar föröka sig
Kanske det allra godaste

Kanske det allra godaste

Nu doftar det inte likör om mitt vildjästprojekt längre, nu doftar det likörfabrik. 20 g vildjäst. 20 g vildjäst