Jag har ju en del viktväktarrecept sen tidigare här på bloggen medpoints. Jag har ju tidigare använt mig av den "gamla" metoden själv medpointsräknande men aldrig varit medlem och det har funkat det med när jag varit motiverad
Många av viktväktarrecepten som jag lägger ut här kommer från just den boken. Igår snöade det också, vilket i och för sig är typiskt aprilväder, men vi har ju blivit lite bortskämda med sol och vårvärme på sistone så mer snö och kyla vill man ju helst slippa
Jag utgick från ett viktväktarrecept, men var tvungen att göra om det lite. Börja med att koka riset som ska vara till och förbered sedan alla ingredienser för när man väl sätter igång plattan går det undan
Det här receptet är ett viktväktarrecept, och ett väldigt gott sådant. Kommer varva vanliga recept med lite lättare recept, till och medpointsuträknat vissa gånger
Jag har sen tidigare lagt ut viktväktarreceptmedpointsvärde och kommer att fortsätta med det. Anledningen är att jag kört det tidigare och har flera kokböcker och butiksguide medpoints och sen är man van det tänket och med propints måste man byta ut allt vilket känns onödigt när detta funkar för mig i alla fall
De är ett viktväktarrecept, och bara hälften så onyttiga som vanliga semlor. Skär av ett "lock" på bullarna, gröp ur lite inkråm och blanda med mandelmassan
Skär ett snitt längs med varje kycklingfilé och öppna den lite så att det blir som en ficka. Lägg under tiden resten av spenaten i en kastrull tilsammans med lite lite riven muskonöt
Blanda alla övriga ingridinser utom skinkan med potatisen. Koka potatisen mjuk i rikligt med saltat vatten, 20-30 min. 10 medelstora potatisar. 2 medelstora skivor rökt skinka