Vietnamesiska färska vårrullar recept

Vietnamesiska Vårrullar

Vietnamesiska Vårrullar

5½msk sötning8cl hett vatten6cl fisksås2tsk risvinäger2msk färskpressad lime2 pressade vitlöksklyftor1 färsk chili finstrimladBlanda allting i en skål och servera som dipsås till vårrullarna
Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Färska böngroddar. Såg receptet i SvD för någon vecka sedan. Väldigt frächt och nästan ingen tillagning alls, som vanligt så följde jag inte receptet slaviskt utan gjorde som jag tyckte
Vietnamesiska vårrullar


Vietnamesiska vårrullar


8-10 runda rispapper, finns i asiatiska hyllan
. 150 g glasnudlar, ­vermicelli

Vietnamesiska vårrullar - Jessica Frejs recept

Vietnamesiska vårrullar - Jessica Frejs recept

Vårrullar36 rispapper 4 morötter, strimlade eller rivna 2 stjälk salladslök 1 gurka, strimlad 2 avokador, i bitar 60 g spenat 180 g böngroddar 400 g kyckling, tillagad och kall (eller räkor och rå lax) 100 g cashewnötter 1 kruka koriander 1 kruka thaibasilika 1 limefrukt, i klyftor
Vietnamesiska vårrullar med fläskfärs

Vietnamesiska vårrullar med fläskfärs

Färska koriander-och myntablad är gott till. Det jag egentligen ska skriva om idag är en annan variant på vårrullar än de jag tidigare skrivit om
Vietnamesiska vårrullar med dipp

Vietnamesiska vårrullar med dipp

Vårrullar8 rispapper 150 g glasnudlar, kokta och avrunna 250 g böngroddar 2 morötter, skuren i tunna stavar 1 gurka, skuren i tunna stavar 2 salladslökar, skuren i fina strimlor 0,5 isbergssallad, skuren i fina strimlor 1 kruka färsk koriander
Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 100 gram risnudlar , tunna 0,5 st gurka 1 st morot 2 dl isbergssallad , riven 2 dl böngroddar , färska 12 st räkor , stora, kokta 12 st rispapper 12 kvist(ar) mynta , färsk 12 kvist(ar) koriander , färsk Nuoc cham, dippsås 1 st röd chilifrukt 1 st vitlöksklyfta(or) 5 msk strösocker 0,5 dl vatten , kokande 0,5 dl fisksås 1 dl limesaft , (ca 3 lime) färsk Köp receptet
Vietnamesiska vårrullar med kimchi - Vegourmet

Vietnamesiska vårrullar med kimchi - Vegourmet

Ingredienser krämig mandeldipp ½ dl mandelsmör ½ dl soja 2 msk agavesirap 2 msk lime 1  vitlöksklyfta, pressad ½   färsk röd chili, finhackad krispig tofu 1  block fast tofu 2 msk majsstärkelse 4 msk sesamolja 2 msk krämig mandeldipp 1 msk sojasås, utan vete om du lagar glutenfritt 1 msk råsocker sesamdoftande risnudlar 1  näve tunna risnudlar 1 msk sesamfrön 1 msk sesamolja 1 msk risvinäger syrlig kimchidipp 2 msk limejuice 2 msk kimchispad 1 msk risvinäger 1 msk sojasås, utan vete om du lagar glutenfritt 1 msk råsocker 1  vitlöksklyfta, pressad ½   färsk röd chili, finhackad annat till vårrullarna 1 dl kimchi 1 knippe färsk basilika, gärna thaibasilika 1 knippe färsk mynta 1 knippe färsk koriander 1  morot ⅓  gurka 2  salladslökar 16 ark rispapper, (säljs i välsorterade livsmedelsbutiker samt i asiatiska matbutiker)