Goda utan så mycket salt, för saltgurka är inte min favorit. Inte så nyttigt med socker till gurkan som är god nog i sig själv, men bra sätt att spara överskottet
Ett tips från min tid på restaurang när jag gjorde många smörgåstårtor, är att fukta brödskivorna med lite vichyvatten innan de läggs ihop med fyllningen
Servera med rå eller stekt lök, ketchup, senap, gurka och syltlök. 1½ dl vichyvatten. Blanda färsen med salt, peppar, kapris och 4-kryddor och späd med vichyvattnet, blandat med tomatpurén
Vichyvatten. Klä med tunna skivor gurka runt hela tårtan. Gurka. Lägg ut 4 landgångsbröd och dutta över vichyvatten. Lägg 4 bröd åt andra hållet på fyllningen och dutta över vichyvatten. Lägg ut 4 landgångsbröd åt samma hållet som första gången och dutta över vichyvatten. 3 - 4 msk bostongurka
Om du vill ha den extra grön, häll i vichyvatten i kokvattnet. , Gör en Tzatsiki av Turkisk yoghurt, riven gurka som du kramat vattnet ur samt en hel pressad vitlök