Vetemjöl special istället för vetemjöl recept

Bröd för nybörjare, lektion 2

Bröd för nybörjare, lektion 2

Dag 1 - Fördeg. 400 g Vetemjöl, special. 1150 g Vetemjöl, special. 1 sats Fördeg (se ovan). 600 g vatten (6 dl) iställetför 500 g (5dl). 700 g Vetemjölspecial. Tillsätt vetemjöl, rågmjöl, honung, olivolja, och knåda ca 10-12 minuter i maskin. Dag 1 - Fördeg. 400 g Vetemjöl, special. 1150 g Vetemjöl, special. 1 sats Fördeg (se ovan)
Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Pensla bröden med ägg och strö på fröna, eller hoppa över pensling och strö på vetemjölistället. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd
Nyttiga små köttfärspiroger

Nyttiga små köttfärspiroger

Dessutom gjorde jag fyllning baserad på morötter och nötfärs, iställetför ost och blandfärs som det ofta är
Surdegsfrallor på Kronjäst vetesurdeg

Surdegsfrallor på Kronjäst vetesurdeg

Bakade frallor av det iställetför limpor elle baugetter. Det blev goda frallor, lite syrliga, men inte lika syrliga som rågsurdegsbaugetterna, bakade de på en baksten vilket gör att de får en liten frasigare yta, reste sig fint i ugnen och var mjuka och saftiga inuti, ja mycket goda men jag föredrar dock min egna hemmagjorda surdeg
Bästa kanelbullarna – Mjuka och saftiga

Bästa kanelbullarna – Mjuka och saftiga

Om du inte hittar Manitoba cream så kan du även ta vetemjölspecial. Smält inte smöret, behåll den mjuk och rumsvarmt istället, bullarna blir saftigare så
Rimbobullar och snurrbullar med mandelmassa

Rimbobullar och snurrbullar med mandelmassa

Ja, så där stod vi efter en smått hektiskt morgon och kom inte in i bilen så det var bara att ringa fritids och meddela att barnen blir hemma idag och jag fick sadla om mina kontorsplaner till barnaktiviteter istället
Bästa brödet

Bästa brödet

Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till en fast deg. Jag hade i ca hälften av vetemjölet i bunken och sedan hade jag upp degen på köksbänken och arbetade jag in resten av mjölet där
Ljust bröd (med lite råg)

Ljust bröd (med lite råg)

Om man vill kan man ju dock skippa rågmjölet och istället ta mer vetemjöl. Sätt in bröden och spreja med lite vatten för att få ånga
Morgonfrallor deluxe

Morgonfrallor deluxe

) vetemjöl, jag tog hälften vanligt och hälften special. (Jag kanske borde börja skriva ner mina recept någonstans iställetför att använda bloggen som kokbok
Vaniljbullar

Vaniljbullar

Du kan strö pärlsocker på bullarna efter att du penslat dem med ägg iställetför att ha på smör och socker
Användbart! Deg till baugette, bröd och pizza.

Användbart! Deg till baugette, bröd och pizza.

Då jäser de uppåt iställetför åt sidorna. Försöker skriva inlägg samtidigt som jag kollar på finalen av Hela Sverige Bakar och gräddar morotskaka, den andra i raden av tre
Frasiga langos med topping

Frasiga langos med topping

Tillsätt vetemjöl och salt och knåda tre minuter på ett mjölat bakbord. Det kan man förstås också prova men vi körde festivalmatsklassiker á la hemmagjord deluxe istället
Pretzel rolls

Pretzel rolls

Ska en vara riktigt hardcore så är det lut eller kaustiksoda som gäller iställetför bikarbonat – av hälsoskäl avråder jag dock allt annat än bikarbonat
Grundrecept surdegsbröd på vete

Grundrecept surdegsbröd på vete

0,5 pkt (25 g) Färsk jäst för matbröd. 13,5 dl (800 g) Vetemjölspecial. Knåda till en elastisk och smidig deg, ca 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Lägg bröden på plåt och täck med plast (jag valde att lägga mina bröd i jäskorgar istället), låt jäsa cirka 1 timme. Sätt ugnen på 260 grader C en stund innan gräddning och sätt samtidigt in en en form med 0,5 liter vatten i botten på ugnen för att tillföra fukt. 0,5 pkt (25 g) Färsk jäst för matbröd. 13,5 dl (800 g) Vetemjölspecial