1 dl dinkelmjöl (egentligen vetegroddar). 1 dl dinkelmjöl (egentligen vetegroddar). . Man måste ändå säga att det varvas friskt mellan LCHF, sockerbomber, matbröd och lite nyttigare bakverk här på bloggen
dl vetegroddar. På kvällen. Lös upp jästen i 1 ½. dl vatten. Rör i 3 dl rågmjöl. Täck med plastfolie. Häll kokande vatten på vetekornen och råg- och vete-kross
Verkar vara väldigt enkelt att göra och framför allt är det ett nyttigt bröd. 4 1/2 dl vetemjöl1 1/2 dl grovt rågmjöl1 1/2 dl vete- eller havrekli2 dl vetegroddar2 dl vetekross5 dl grahamsmjöl1 1/2 tsk salt1 tsk brödkryddor5 tsk bikarbonat1 dl mörk sirap1 liter lättfil1 dl russin1/2 dl neutral olja1/2 dl sesamfrönGör så här. 2 dl vetegroddar
½ dl vetegroddar. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret,. Blanda gryn,valnötter och kakao/kokoshacket, blanda i fettet och tillsätt övriga ingredienser, mjölet blandat med bakpulver