Ugnsbakad fänkål med vitlökssmör och vermouth. Ugnsbakad fänkål med vitlökssmör och vermouth. 2 vinglas med vermouth (det funkar med torrt vitt vin också). 2 vinglas med vermouth (det funkar med torrt vitt vin också)
2 msk vermouth. Bryn kycklinglåren vackert gyllene runtom. Lägg över dem i en gryta. Skala lökarna och lägg ner dem i grytan tillsammans med morötterna
En liten kommentar om Noilly Prat – det är en torr fransk vermouth, och originalreceptet föreskriver Noilly Prat eller vitt torrt vin, men när jag prövat kunde vi krasst konstatera att det inte alls blir samma sak, Man behöver alltså Noilly Prat för att få den där riktigt goda béarnaisesmaken
1 msk vermouth. Skölj fiskfiléerna. Mixa dem i matberedaren. Tillsätt salt, peppar, kajennpeppar och dill. Tillsätt en äggvita i taget under tiden maskinen är igång