Vik över deg så att kroppkakorna blir hela och rulla dem till bollar igen. Koka upp vatten och salt i en gryta och sjud kroppkakorna tills de flyter upp plus 3 minuter
Kroppkakor på ett nytt, kul sätt där sött, syrligt och salt kombineras på ett gott sätt. Många tror nog att kroppkakor är krångligt att laga men det är inte så svårt, mitt tips är att man inte gör en så stor sats för då kan det vara jobbigt
Förra helgen hittade jag ett recept på kroppkakor i SvD. Detta med svampfyllning kom jag på tack vare restaurang Landet som för några säsonger sedan hade svampfyllda kroppkakor på sin meny
Hacka lök, svamp och bryn hacket i stekpanna med smör. Salta och peppra och smaka av. Skala den kokta potatisen, pressa genom potatispress och blanda med ägg, kornmjöl och så mycket vetemjöl så det blir en hanterbar deg
Serveras med skirat smör eller en sås av smör, mjöl och det spad, vari kroppkakorna kokats. - Överblivna kroppkakor skäras i skivor, vilka stekas lätt och serveras med lingon
Jag vet egentligen inte vad jag sätta för rubrik på detta inlägg eftersom att det råder spekulationer över huruvida den palt som mormor alltid kokat åt oss verkligen är palt eller om det egentligen är kroppkakor
Vad gör en vegetarian som råkar få ett kilo pitepaltmix* i sin hand. Vegetarisk pitepalt såklart. Säkert inget för den förträffliga Paltakademien förstås
Augusts skitgoda vegetariska korvstroganoff. Gnocchi är som en blandning mellan potatis och pasta (konsistensen är som kroppkakor) och det blir klart på under två minuter i kokande vatten
Denna vegetariska paj kommer från arla och är en återkommande favorit hos oss. De flesta av er har väl ett par favoritrecept som ni gärna lagar titt som tätt på ungefär samma sätt