2 dl buljong , från kåldolmarna. Mät upp vatten till hälften i en stor kastrull och salta lite. Stick en stor grillgaffel i stocken på vitkålshuvudet, lägg det i kokande vatten och skär runt med en kniv så att blad för blad lossnar
Förutom kåldolmar är det här min favoriträtt när det gäller husmanskost, just därför blev jag löjligt mallig när jag lyckades få till ett par vegetariska biffar som blev alldeles perfekta i konsistensen
Den här gången får det bli jättegoda savoykåldolmar med fyllning av quinoa, blandad svamp, lök och vitlök, och med en härlig kryddblandning som har det talande namnet Himalayas höjder (vad den innehåller ser du på bilden)
Jag fick därför tips om att göra vegetariskakåldolmar, vilket jag såklart ville testa. Ta ut kåldolmarna och häll över skyn i svampsåsen, och ställ tillbaka dem i ugnen om de inte är färdiga än
Kåldolmar – Byt ut quornfärsen mot vegansk sojafärs, till exempel Anammas. Hej. Det är lite lustigt faktiskt, men vart enda år som jag har haft Jävligt Gott har en och samma dag varit den som slagit alla rekord, år efter år
Vitkål har också fått lite dåligt rykte från skoltiden då, tyvärr, husmansdelikatesser som kåldolmar och kålpudding, fick sig en känga av skolköken, men just de rätterna står högt på min husmanslista