Biffar/Bullar. Vårt vegetariska julbord innehåller en härlig blandning av klassiska rätter som inlagd "senapssill", griljerad kålrot, hemkokt rödkål och kokta ägghalvor tillsammans med inspirerande och gröna rätter som grönkålspizza och fräscha sallader
Pröva då att toppa kålrotsbiffarna med mycket stekt lök och ett stekt ägg på varje biff. Gott att servera med råriven kålrot och morot blandat och gärna citronklyftor
Grönsaksbiffar fick stå ist köttbullar. Griljerad Kålrot fick ersätta skinkan. (Frusna funkar bra) jag kryddade mina biffar med kryddpeppar, rosmarin och paprika krydda
Servera den till vegetariskabiffar av något slag, de här rödbetsbiffarna t ex. Förutom till pulled pork är coleslawen god till annat kött, fisk samt vegetariska rätter
Dessa goda kikärtsbiffar är lagade av kikärtor, potatis och vitlök. I biffarna på bilden är det mer kikärtor än potatis men som sagt, det blir bra och det är inte speciellt viktigt med proportionerna
Biffarna. Forma till biffar och stek på medeltemperatur tills biffarna är lätt rosa inuti. Servera direkt och toppa gärna biffar och sallad med en crème fraiche smaksatt med till exempel kummin
Skala lök, vitlök, morötter och kålroten och riv alltsammans grovt på järnet. Smaka av med kryddor och forma smeten till biffar och stek dem gyllenbruna i lite fett
Andra livsmedel som jag gillar är ägg, quorn, quinoapuffar, brödsorter som frökusar, hällakullor, frukt- och nötlimpa och dinkelklämmor, riven kokos, honung och agave sirap, vaniljpulver, lax, köttfärs, färgglad pasta, citronpeppar är en kryddfavorit ( på grönsakssmörgås t ex), balsamicosås, chilliflakes, matvete (inte bara som det är men gott i sås/ som risotto) , alla sorters vegetariskabiffar (som är goda), bröddeg och sockerdegar ( okej nu kanske det har spårat ut lite