Varma tallrikar skulle också vara ett plus för att hålla purén varmtill servering. Som valvakesupé valde jag en vegetarisk meny med recept från min nyinköpta kokbok Allt om mat och vin som verkar vara en riktig höjdare
Vänd i osten och låt det hela bli varmt, rör ner hackad persilja och servera. Stek svampskivor och lökhack mjukt på medelvärme, blanda samman passerade tomater, senap, puré och grädde och tillsätt i stekpannan tillsammans med buljongtärningen
Blanda ner de skivade bananerna och låt dem blir varma. Det är något med den lite nötiga smaken från kikärterna tillsammans med den kryddiga kanelen och den söta tomatsåsen och bananen
Ojojoj, vilken varm och solig vårdag vi har bjudits på idag, i alla fall här nere i våra trakter av landet och vi hoppas alla andra har fått njuta av samma som vi
Späd eventuellt med lite varmt vatten. Till nyår bjuds det på mat som kostar lite extra, man unnar sig hummer och oxfilé och det är kanske enda gången på året man dricker champagne
Just denna tiden på året tycker vi att det är lite enklare att hitta inspiration till goda vegetariska middagar när det är fulladdat med rotfrukter och fina grönsaker i affärernas utbud
Det känns som rätten passar bra såhär på våren, dels på grund av de vårliga färgerna, men också för att de nu börjar blir lite lite varmare ute och då passar det ju med kall mat
I den senaste, Maten är Min Medicin (Norstedts), som delvis är en vegetarisk kokbok, vill han lära ut hur man genom att äta efter särskilda principer kan uppnå balans i kroppen – och därmed hälsa och balans i livet
Är du glutenintolerant eller helt enkelt bara inte äter pasta så kan jag även varmt rekommendera att byta ut lasagneplattorna mot hyvlad zucchini, det är helt fantastiskt gott i såväl denna som i vanlig hederlig lasagne
Är du glutenintolerant eller helt enkelt bara inte äter pasta så kan jag även varmt rekommendera att byta ut lasagneplattorna mot hyvlad zucchini, det är helt fantastiskt gott i såväl denna som i vanlig hederlig lasagne
Nu hoppas vi på en solig och varm fortsatt vår och sommar med många mysiga utestunder. Till detta Max Friscobröd, hemgjord dressing, senap, röd lök, tomat, gurka och isbergssallad
Dilliga biffar med blomkålsbulgur, Blomkålscrêpe med buljongkokta grönsaker, valnötsbollar och rostad vitlöksaioli, Zucchinikramad saffranstofu med varm quinoapack
Lägg i kikärtorna och låt dem bli varma. Bra sätt att uppmuntra till att dra ner på köttkonsumtionen och inspirera till att prova på lite vegetariskmat emellanåt, utan att för den skull bli vegetarian
I höstas skrev matjournalisten och kokboksförfattaren Lisa Förare Winbladh en uppmärksammad artikel där hon visserligen hyllar raw foodtrenden för att ha bidragit till att göra det roligare och godare att tillaga och äta veganskt och vegetariskmat, men där hon samtidigt går till frän attack mot att det inte skulle vara hälsosamt att äta varm, tillagadmat
Jag hade ställt till med ett vegetariskt långkok som verkade gå hem hos gästerna. Vem tackar nej till äppelkaka, varma hallon och nygjord vaniljmjukglass