Den här vegetariskamoussakan med röda linser istället för köttfärs är helt otroligt god. Denna gång i form av en av mina favoriträtter från det grekiska köket, nämligen moussaka
VEGETARISKMOUSSAKA. Moussaka är en grekisk rätt som innehåller hackat kött och flera sorters grönsaker, som varvas i en eldfast form och täcks med ostsås
Trots att originalet innehåller kött finns det passar rätten alldeles utmärkt att laga vegetarisk, och det finns flera recept på olika sorters vegetariskmoussaka, med allt från kikärtor till potatis till sojafärs
Denna moussaka skiljer sig från en klassisk vegetarisk variant och innehåller vitkål, som ni ser. Jag gjorde här om dagen lite spontant en egen vegetarisk variant, med smakrik tomat- och lins-sås
Jag gillar moussaka men inte att tillaga den eftersom all matlagning som ta mer tid än dryga halvtimmen (exklusive tiden i ugnen) är slöseri med tid enligt min mening
Bland det godaste jag vet är Moussaka, älskar hur krämig och god auberginen blir i ugnen. Ibland gör jag en vegetarisk variant, som jag brukar ha som tillbehör