Att minska på mängden kött i den vardagliga maten och äta vegetariskt även om ingen i familjen är vegetarian/vegan men nästan alla kan tänka sig att äta mer grönt
I den senaste, Maten är Min Medicin (Norstedts), som delvis är en vegetarisk kokbok, vill han lära ut hur man genom att äta efter särskilda principer kan uppnå balans i kroppen – och därmed hälsa och balans i livet
Pensla smördegsbottnet med tomatpurépå samma vis som man gör med pizzabotten. Vem har sagt att vegetariskt är trist och enformigt eller som någon uttryckt det "kaninmat", då det faktiskt kan vara både gott och mättande dessutom intressant och lockande
Ovanför den en fylld paprika med tomatröra och slutligen längst upp en bönwat gjord på stora vita bönor (samma bas som dorowat fast med bönor istället för kyckling, och vatten efter behov)
Jag började samtidigt känna mig lite trött på den vegetariskamaten vi vanligtvis äter så jag tog fram boken ”Det veganska köket” av Mattias Kristiansson som driver Tidningen Vego för att få lite inspo
De gånger jag har lagat vegetariskt tidigare har jag använt mig av linser, bönor, ägg och vissa mejeriprodukter (kvarg eller keso) för att få protein i maten vilket försvinner mycket annars med köttet
Jag jobbar ju personligen mycket med att försöka göra det lättare för fler att äta mer vegetariskt och på det sättet belasta klimatet mindre (och en massa andra positiva grejer också såklart)