Förutom att jag frös in äpplen så gräddade jag också en vegetariskauberginegratäng igår. Om du vill göra en ännu enklare variant av den här auberginegratängen går det bra att helt sonika varva färdigkokt tomatsås med färdigriven ost och grillade aubergineskivor i en form och grädda direkt
Vi river av 2017 med ett vegetariskt recept som blev himla gott. God fortsättning, kära läsare. Det nya året firades in med snittar, oxfilé och brownies, mer om det i kommande inlägg
En annan riktigt bra grej som jag kom på när jag gjorde gratängröran som skedas över aubergineskivor, är att den röran borde kunna användas som vegetarisk pastasås
Auberginegratäng med röda linser – gratäng med stekt aubergine i skivor, varvad med en röra av röda linser kokta i tomat med gul lök och morot kryddad med vitlök och timjan, färsk tomat och grana padano
Funkar utmärkt som en vegetarisk ensamrätt med linser eller en risotto. Det här är sydeuropeisk husman av bästa sort – som gjort för en vinterdag när man kommer in i köksvärmen efter timmar ute i det kalla januarivädret