Veganskamaränger med kikärtsspad. Man KAN göra maränger utan ägg minsann. Veganskalakritsmaränger. Jag var minst sagt nyfiken på hur resultatet skulle bli, och jag blev glatt överraskad nu i kväll när vi avsmakat marängerna
Vätskan kan sparas för att göra veganskamaränger. Och bäst av allt är att dom är helt veganska (och väldigt allergivänliga då dom varken innehåller mjölk eller ägg)
Jag har läst länge om att det görs maränger på kikärtsspad. Eftersom kladdkakan inte innehåller ägg och jag valt att använda olja som matfett, blir den vegansk (och mejerifri)
Idag blir det ett veganskt recept, ett superhäftigt recept på helt veganskamaränger. Det tar lite längre tid med själva vispandet än med vanliga maränger gjorda på äggvitor men dom blir annars helt likadana som vanliga maränger
I helgen har Hanni som är vegan varit här hemma och vi testade att baka en veganskamarängtårta. Jag är den första att erkänna att jag kände en stor skepsis till att kikärsspad och socker skulle bli en lika bra marängtårta som en vanligt marängsmet gjord på ägg blir
För att hålla hela tårtan vegansk, valde jag bort vispgrädden, och vispade istället upp kokosgrädde som fick toppa marängen tillsammans med färsk frukt och bär
Veganskmarängsmörkräm. Hallonmousse och vitchokladfluff och spacklad med marängsmörkräm. Hon ville ha veganska studenttårtor som liknade hennes studentmössor
Denna jordgubbstårta med maräng och en underbar vaniljsmörkräm är nog det recept på tårta som under åren fått mest uppmärksamhet både här på bloggen och i min bekantskapskrets