6 ca 1 1/2 kg vitkål 3 msk rapsolja (+ extra till formen) 2 msk japansk soja 1/2 dl ljus sirap 5 dl vatten 1 tsk salt Färs 1 gul lök 850 g fryst formbar vegansk färs 1 msk japansk soja 1 tsk salt 1/2 tsk vitpeppar Till servering kokt potatis ättiksgurka lingonsylt Lägg till i inköpslistan
Modifierade en del för att få en veganskt version, och voilà. Minns inte när jag åt kålpudding senast. Vi hade ett halvt rödkålshuvud hemma, så jag sökte lite planlöst på ”rödkål recept” och hittade till Röd kålpudding hos ICA
Veganskt. Resterna av kålhuvudet i mitten är blad som är för små för kåldolmar de kan du hacka grovt och koka 20 minuter till och spara till kålpudding, brunkål, stuvad vitkål eller frysa in
Kokt potatis, rivna morötter, vegansk "kålpudding" på spisen och till det rårörda lingon. Veganskt. Kålpuddingen gjorde jag i en stekgryta på spisen och använde veggofärs som proteinkälla
Jag brukar äta den som den är med lingonsylt, men om man vill kan man servera kokt potatis och någon sås till, så att den blir mer lik "vanlig" kålpudding