Omeletten tar inte mycket tid att tillaga färsk en av veckans kvällar om man har ingredienserna hemma, och det blir gott att ta med den i en matlåda tillsammans med två skivor gott bröd och några salladsblad
För att anpassa veckans rätter till laktosfritt eller mjölkfritt måste man göra något annat tillbehör till köttfärslimpan än tsatsiki (kanske klarar man sig bra utan tillbehör, eller gör en skysås av något slag), och fundera på om man behöver utesluta eller byta ut fetaosten och gratängosten till andra alternativ
I det introducerande inlägget om PiMs veckomatsedel kan ni läsa mer om tankarna bakom matsedeln, portionsberäkning, tips om hur man värmer upp maten på ett bra sätt, mm
Häromdagen fick jag en längtan efter en rätt som man alltid fick minst en gång i veckan under hela ens skoltid och det är fiskpanetter med kall sås och kokt potatis (dock hade skolan flera olika namn på fisken för att variera sig lite på matsedeln så det stod både fiskpinnar, fiskpanetter, fiskpanettiner, panerad fisk och fisk med sprödbakning)
Inläggen behåller sitt grundformat med bilder från alla veckans måltider. ) veckomatsedlar sen + att detta är i en lite annan tappning så sker det nu igen (sorry du som hatade upprepning) Eftersom det är både billigt och enkelt så tycker jag lätt att du ska testa
Veckansmatsedel. Så här blir resten av veckans middagar om ingenting stökar runt i min planering. Receptet på bisquotti som är en sorts skorpor finns i ett tidigare inlägg jag gjort men är då i en lite större sats än vad jag testade igår
Gör en tenta-vecka matsedel att plocka fram när det är tenta-vecka. När det gäller att smaka ny mat så är vår ”regel” att man ska smaka tre tuggor, baserat på att jag tycker det tar mer än en tugga att faktiskt känna den rätta smaken (testa att slicka på en citron tre gånger – det är stor skillnad på gång ett och tre