Vatten citron socker recept

Receptet gäller för 8 port

2 dl vetemjöl
75 g Arla® Svenskt Smör
2 msk vatten
Fyllning:

4 äpplen
75 g Arla® Svenskt Smör
1½ dl strösocker
pressad saft av ½ citron
Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut den till en rundel lika stor som en ugnssäker stekpanna, ca 25 cm i diameter. Låt degen vila i kylen 15-30 min.   Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg smör och socker i stekpannan. Hetta upp det på spisen under omrörning. Lägg ner äppelklyftorna i stekpannan och häll över citronsaften.   Ta stekpannan från värmen. Lägg över deglocket och vik ner degkanterna på insidan av stekpannan. Gör några lufthål med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.   Låt kakan svalna. Lossa locket runt kanten och stjälp upp kakan på ett fat.
Krämig citron cheesecake

Krämig citron cheesecake

Smält smöret och blanda det med smulorna, vatten och kanel. Tillsätt till sist citronsaft, rivet skal av citronen, socker och vaniljsocker
Citron & marängpaj

Citron & marängpaj

Vispa ihop maizena, socker och vatten i en kastrull och låt sjuda upp på svag värme tills den tjocknar
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Lägg mjöl, socker och smöret i en matberedare och kör till en grynig massa. denna gång fick jag användning av mina citroner jag "fyndade" i affären häromdagen
Tårtbotten, citron

Tårtbotten, citron

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten, vänd samman och riv slutligen över citronskalet
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Tillsätt ev kallt vatten så att degen blir smidig. Blanda samman mjöl och florsocker. Häll citronkrämen i det förgräddade pajskalet
Citron o vaniljpaj

Citron o vaniljpaj

3 msk Socker. 3 dl grädde1 dl mjölk200 g vit choklad2 citroner3 gelantinblad. Lägg gelantinbladen i kallt vatten , när du gjort det så Riv i skalet o pressa ner saften från de 2 citronrna. 3 msk Socker. 2 citroner
Moussetårta citron/blåbär/vitchoklad

Moussetårta citron/blåbär/vitchoklad

Koka blåbär, socker och vatten i några minuter och mixa sedan lite med stavmixer. Den andra tårtan till spikningen var denna moussetårta med blåbär och vitchoklad på en citronkladdkakebotten
Citron & mascarponecrème med mandel och havresmulor

Citron & mascarponecrème med mandel och havresmulor

Häll den varma sockerlagen en svag och jämn stråle samtidigt som du fortsätter att vispa marängen. Jag älskar citron i desserter och vad är inte godare än en len citron och mascarponecrème, tillsammans med nötiga havresmulor och luftig italiensk maräng
Citron, lime och pepparmynt sorbet  (Jamie Olivers)

Citron, lime och pepparmynt sorbet (Jamie Olivers)

Riv och krama lime och citroner och hacka din pepparmynta. Häll socker och vatten i en skål, koka upp och låt sjuda i 5 minuter. e minut om du kommer ihåg 200 g socker. 275 ml vatten. Juice från 5 citroner
Inlagda citroner

Inlagda citroner

Kokande vatten. Jag läste i en mattidning för ett tag sedan om att det var någon som älskade inlagda citroner och hade dem högt upp på sin lista över smarriga ingredienser
Citroner gör det mesta möjligt!

Citroner gör det mesta möjligt!

Placera en skål med kranvatten och några skivor citron i mikron. Repetera ytterligare två gånger till i nytt kallt vatten för att bli av med det mesta av bitterheten
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i bunken och viska samtidigt med elvispen på maxhastighet. Men så hittade vi inte någon ekologisk lime i vår lilla butik så jag bytte helt enkelt ut den mot ekocitroner som jag hittade
Citron och Limesherbet

Citron och Limesherbet

Häll socker och vatten i en kastrull och koka upp. Om citronerna och limefrukterna är väldigt sura kan det behövas lite mer socker
Citron x 3

Citron x 3

½ dl vatten. Tillsätt den varma sockerlagen i en tunnstråle under vispning. Jag tycker det är kul att göra tre av samma sak, samma råvara tillagad på tre olika sätt, en rätt smaksatt på tre olika sätt eller som här, tre små desserter serverade som en, med citron som gemensam nämnare
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Blanda då vatten, socker, majsstärkelse, pressad citron och rivet citronskal i en kastrull. Medan pajskalet svalnar så blandar du ihop citronkrämen