Lägg mjöl, socker och smöret i en matberedare och kör till en grynig massa. denna gång fick jag användning av mina citroner jag "fyndade" i affären häromdagen
3 msk Socker. 3 dl grädde1 dl mjölk200 g vit choklad2 citroner3 gelantinblad. Lägg gelantinbladen i kallt vatten , när du gjort det så Riv i skalet o pressa ner saften från de 2 citronrna. 3 msk Socker. 2 citroner
Koka blåbär, socker och vatten i några minuter och mixa sedan lite med stavmixer. Den andra tårtan till spikningen var denna moussetårta med blåbär och vitchoklad på en citronkladdkakebotten
Häll den varma sockerlagen en svag och jämn stråle samtidigt som du fortsätter att vispa marängen. Jag älskar citron i desserter och vad är inte godare än en len citron och mascarponecrème, tillsammans med nötiga havresmulor och luftig italiensk maräng
Riv och krama lime och citroner och hacka din pepparmynta. Häll socker och vatten i en skål, koka upp och låt sjuda i 5 minuter. e minut om du kommer ihåg 200 g socker. 275 ml vatten. Juice från 5 citroner
Kokande vatten. Jag läste i en mattidning för ett tag sedan om att det var någon som älskade inlagda citroner och hade dem högt upp på sin lista över smarriga ingredienser
Placera en skål med kranvatten och några skivor citron i mikron. Repetera ytterligare två gånger till i nytt kallt vatten för att bli av med det mesta av bitterheten
Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i bunken och viska samtidigt med elvispen på maxhastighet. Men så hittade vi inte någon ekologisk lime i vår lilla butik så jag bytte helt enkelt ut den mot ekocitroner som jag hittade
½ dl vatten. Tillsätt den varma sockerlagen i en tunnstråle under vispning. Jag tycker det är kul att göra tre av samma sak, samma råvara tillagad på tre olika sätt, en rätt smaksatt på tre olika sätt eller som här, tre små desserter serverade som en, med citron som gemensam nämnare