P När det är höst- och vintertid vill jag gärna ha varmmat (fast om jag ska erkänna blir det rätt mycket sallader och mackor även då) och det får gärna vara i form av gratänger, grytor och soppor
Varma sommardagar med en temperatur uppemot 30-gradersstrecket dämpar kanske aptiten så där lite allmänt, men den varmamaten lockar ännu mindre än den kalla
I höstas skrev matjournalisten och kokboksförfattaren Lisa Förare Winbladh en uppmärksammad artikel där hon visserligen hyllar raw foodtrenden för att ha bidragit till att göra det roligare och godare att tillaga och äta veganskt och vegetarisk mat, men där hon samtidigt går till frän attack mot att det inte skulle vara hälsosamt att äta varm, tillagad mat
Joodå, jag har ätit både lax och annan fisk sedan sist, både hemma och ute, men inte tyckt att recepten varit så revolutionerande att lägga ut på bloggen
Ägg dominerar i en frittata och gör den matig. Täck då med folie på slutet om den får för mycket färg. För mer protein till maten, fräs på några korvar
Färdiglagad men varm kyckling, som man häller en marinad över. Lite mer mat till buffén. Låt köttet stå och dra tills det blir kallt, eller över natten
Här kommer lite exempel på vad jag äter och en sak som ni kommer förstå är att jag inte gör så stor skilnad i middag, lunch och frukost utan skulle kunna äta ett stort varmt mål till frulle så målen är rätt snarlika
Potatissallader är väl ett av de bästa tillbehören till grillat men det är inte så tokigt som ensamrätt heller, bara man gör den tillräckligt matig så att man inte saknar något
Slå den i en kastrull och slå på kallt vatten så den täcks, värm den (riktigt het men får ej koka. Slå upp den i en severingsskål gärna med lock (för att hålla den varm)