Rispapperrullar är utsökt fingerfood för en varm sommarkväll. De här rullarna får mig varje gång att tänka på Bangkok var en mysig, familjeägd restaurang serverade vietnamesiska vårrullar som var utsökta, så goda
Doppa ett rispapper i taget i varmt vatten tills det blir mjukt och genomskinligt. På bloggträffen i Göteborg åt jag dumplings för första gången i mitt liv och kände direkt att det inte vara sista
Testade att laga något som jag länge funderat på, men som jag trodde skulle vara svårt. Jag gjorde dem vegetariska eftersom vi skulle ha fisk och skaldjur till, men det går att ha i lite hackade räkor eller crabsticks om man vill
Och man behöver ju inte äta det varje dag direkt. Planen ikväll var att jag skulle laga vietnamesiska vårrullar, men jag hittade inget rispapper i affären så det blev en wok med räkor istället
Det var det dock inte alls. Förbered med ett besök på en asiatisk mataffär för glasnudlar, rispapper, soja och sweet chilisås (kan hittar i välsorterade svenska mataffärer också, men är nästan garanterat både bättre och billigare straight from the source, så att säga)
Under maj månad är det Annie som är värd och månadens råvara är rabarber. Här kommer mitt bidrag till Månadens gröna - en vegetarisk matlagningsutmaning som jag och några andra bloggare nyligen har startat
Och så var det även här. Inspirationen till dessa ramlade vi bara över när en rullade igenom pinterest sådär, för att titta på fina bilder och leta lite inspiration som man gör ibland
Rispapper (finns på asiatiska matvarubutiker, alternativt kan man använda vårrulledeg). Eftersom jag aldrig varit i Vietnam har jag bara ätit de västerländska varianterna av landets kokkonst
Maten är tillagad av mannen min och pappa, vilket tydligen var väldigt viktigt att poängtera. Efter åren vi varit bosatta utomlands har vi integrerat de olika kulturen in i vår vardag, in i vår matlagning
Men insåg hur perfekt rispapper skulle vara i lasagne. För några dagar sedan fick jag helt plötsligt cravings för lasagne, det var riktigt längesedan jag åt det