Helst skall det bakas i varmluftsugn, men bakas det i vanlig ugn, då ska man ha formarna i mitten. Blanda ihop fil, sirap, bikarbonat och alla mjölsorterna till en smet
Dagens recept är en variant av vanliga Lindstömmare som jag hittade hos Coop. Brunsås (utan steksky). Forma färsen till en limpa och lägg i en ugnsfast form
Den är inte lika söt som vanlig sirap men kan användas till bakning och matlagning. Ta sedan ut limpan ur formen och låt "torka upp" på eftervärme någon timme
På något vis hade det fallit sig så att de börjat prata om kollegans lite förändrade frukostvanor och att han hade hittat ett bröd som var väldigt annorlunda och som inte alls verkade påverka blodsockret på samma sätt som vanligt bröd
Mixa först alla de övre ingredienserna till ett mjöl. Vispa sedan i hop de undre ingresienserna. Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper
Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Mycket proteinrikt är detta bröd, men det har ändå samma konsistens (typ) som vanligt bröd. Ser ut som vanligt bröd inutiReceptet kommer ursprungligen från PT-Fia då, men receptet hittade jag på Food and Health in my way
Vad ni än väljer att tillaga den i (går även bra som vanligköttfärslimpa i en ugnsform) så passa under tiden på att göra ett gäng goda tillbehör medan ni väntar på att den ska bli klar
Men äta bör man och därför sköts matlagningen i familjen ordentligt, som vanligt. En av veckans luncher var en god köttfärslimpa med fyllning av soltorkade tomater, paprika och fetaost