Cheesecake är lustigt nog en typ av bakverk som jag i vanliga fall inte är så förtjust i, men som jag i denna hälsosamma variant tycker är både riktigt gott och superfräscht
Rör om försiktigt, rör inte för mycket utan det ska bara precis blandas. Jag älskar Oreos och har länge tänkt göra den här cheesecaken som jag sett på Manuelas blogg
Vi hade gäster på besök igår och som vanligt brukar jag försöka passa på att baka ”lite extra” att båda bjuda på och skicka med gästerna lite hem… Det brukar alltid vara uppskattat och så slipper jag ha kvar en hel massa fika som ingen riktigt orkar äta upp
För kompott på rabarber är just vad det ligger där i glaset varvat med kexsmulor och ostkräm, det är en variant av cheesecake som serveras i portionsform och den är lite enklare att laga till än vanligcheesecake
Denna cheesecake är inte en sådan jättesöt cheesecake som man bakar med vanligt socker. Jag älskar cheesecake och här gjorde jag en sockerfritt och lchf variant
50 g turkisk yoghurt +1/2 tsk rivet citronskal plus 1 tsk citronsaft + en nypa kokossocker (el vanligt socker). 50 g turkisk yoghurt +1/2 tsk rivet citronskal plus 1 tsk citronsaft + en nypa kokossocker (el vanligt socker)
Två lager av grymt goda röror – creme cheese på cashewnötter ger extra protein och söt-nötig smak (en vanlig naturel creme cheese kan dock användas istället) blandat med pepparrot för lite sting och en vacker rödbetsröra med valnötter