Då har vi vaknat upp till en vanlig lördag mitt i alla helger. Precis när jag har lyckats få till ledighetstider med mysiga långa kvällar och härliga sovmorgnar är det dags att vända tillbaka dygnet så jag orkar stiga upp före sex på måndag igen
Receptet hittade jag som vanligt hos Bakverk och Fikastunder. Vispa ihop Philadelphia ost, crème fraîche, socker, majsstärkelse, skalet av en citron och kardemumma
Istället för en digestivebotten gör jag iordning en smulbotten som pressas ut i formen, jag smaksätter den med farinsocker och en nypa salt, vilket gör att den ser ut som en vanlig digestivebotten, men denna är så mycket godare
Rör samman lätt crème fraichemedvanlig crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. philadelphia. Vispa samman osten med ägg och socker till en slät smet
Lekfullt och sticker ut hakan lite bland alla andra traditionella julefterrätter när den serveras på pinne men går även att servera som "vanligcheesecake" om man hellre föredrar det