Vaniljpannacotta utan gelatin med vaniljstång recept

Vaniljpannacotta med passionsfrukt

Vaniljpannacotta med passionsfrukt

½ urskrapad vaniljstång får då koka med från början. Vill man lyxa till den extra mycket kan man byta ut vaniljsockret mot vaniljstång
Vaniljpannacotta med mangomousse

Vaniljpannacotta med mangomousse

Ta upp gelatinbladen och rör ner i den varma grädden. Koka upp grädden med uppsnittad vaniljstång och socker
Vaniljpannacotta

Vaniljpannacotta

Ta bort från platta och rör ner gelatinbladen. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde och tillsätt socker, vaniljstång och frön
Vaniljpannacotta LCHF

Vaniljpannacotta LCHF

Nu åter till pannakottan som jag smaksatte medvaniljstång som jag köpt med mig från Mauritius när vi var där förra vintern
Vaniljpannacotta med salt kolasås

Vaniljpannacotta med salt kolasås

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ur innanmätet och lägg i en kastrull tillsammans med socker och grädde
Mjölkfri vaniljpannacotta

Mjölkfri vaniljpannacotta

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär en skåra utmed hela vaniljstången. Åhh – detta blev så himla gott – och i min och Sigrids värld alldeles för lite – ett glas var med sammetslen pannacotta toppad med bär
Vaniljpannacotta med hallongelè

Vaniljpannacotta med hallongelè

Skär upp vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg ner stång och frön i grädden. Jag glömde visst att köpa vit choklad att toppa med men det blev gott ändå
Vaniljpannacotta med rabarber

Vaniljpannacotta med rabarber

2 st gelatinblad 1 st vaniljstång eller  1 tsk vaniljsocker 2 msk strösocker 5 dl vispgrädde. 2 st gelatinblad. 1 st vaniljstång eller  1 tsk vaniljsocker
Vaniljpannacotta med passionsfrukt

Vaniljpannacotta med passionsfrukt

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela på vaniljstången och skrapa ut så mycket frön som det går. Jag är ju inte mycket för efterrätter, men den här är enkel nog för att till och med jag ska orka göra den
Gudmors vaniljpannacotta

Gudmors vaniljpannacotta

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Det bästa med att välja pannacotta till efterrätt är att det går att förbereda
Vaniljpannacotta med björnbärskompott

Vaniljpannacotta med björnbärskompott

gräddblandningen kokat upp,dra bort från värmen och lägg i gelatinbladet och vispa med handvisp. Häll grädde,socker,och gröpa ur vaniljfröna ur vaniljstången och lägg även stången i
Vaniljpannacotta med citruskompott

Vaniljpannacotta med citruskompott

Lyft upp gelatinbladenutan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Koka upp grädden med sockret och vaniljpulvret alt hela vaniljstången