Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär en skåra utmed hela vaniljstången. Åhh – detta blev så himla gott – och i min och Sigrids värld alldeles för lite – ett glas var med sammetslen pannacotta toppad med bär
Skär upp vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg ner stång och frön i grädden. Jag glömde visst att köpa vit choklad att toppa med men det blev gott ändå
2 st gelatinblad 1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker 2 msk strösocker 5 dl vispgrädde. 2 st gelatinblad. 1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela på vaniljstången och skrapa ut så mycket frön som det går. Jag är ju inte mycket för efterrätter, men den här är enkel nog för att till och med jag ska orka göra den
I helgen serverade jag den utan salt eftersom en av efterrätterna faktiskt var brownie med havssalt och då kändes salt till smörkolasåsen som "kaka på kaka"
gräddblandningen kokat upp,dra bort från värmen och lägg i gelatinbladet och vispa med handvisp. Häll grädde,socker,och gröpa ur vaniljfröna ur vaniljstången och lägg även stången i