Koka upp mjölk tillsammans med delad vaniljstång (repa och lägg i kärnor) och vispa ner i ägg, häll åter i kastrull och sjud på svagaste värme under vispning tills äggsmeten börjar tjockna något, kyl
Sjud försiktigt äggulor, socker, grädde och vaniljstången (som delats och skrapats ur så att så mycket smak som möjligt kommer med) tills blandningen tjocknat
Blåbär funkar ju till det mesta, den här gången blev det hemkörd vaniljglass och rårörda blåbär med lite vanilj och en skvätt sött vitt vin som blev över vid någon middag
Sylten smakade också ljuvligt till vaniljglass i sällskap med Allsången igår kväll. Obs lägg inte i vaniljstången innan du skummat klart, då riskerar de goda vaniljfröna att följa med
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna (jag tog hela vaniljstången). I dag på Alla ♥ dag passade det bra att bjuda familjen på den goda kakan och den hemgjorda vaniljglassen
Skrapa ur vaniljstången och blande med sockret och pudra sedan över persikorna. Servera med vaniljglass, skeda över en eller två halvor och lite av lagen som bildas på fatet
½ vaniljstång. Servera ljumma till vaniljglass. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Smält smör i en panna och lägg i päron, vaniljstång och vaniljfrön